USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Шуфрич сховав родину в Угорщині та переписав активи на підставну особу, – розслідування

24 Травня 2024 13:04
Ексдепутат забороненої ОПЗЖ Нестор Шуфрич, якого підозрюють у державній зраді, після початку повномасштабного вторгнення врятував свої коштовні активи, переписавши їх на підставну особу та перевіз родину до Угорщини.

Про це йдеться у розслідуванні Михайла Ткача, пише Українська правда.

Журналістам раніше стало відомо, що з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну низка активів, до яких мав стосунок Шуфрич, перейшли у власність компаній, якими володіє угорець Дьорд Штофа.

Михайло Ткач помітив автівку дружини Нестора Шуфрича біля будинку, який зареєстрований на угорського бізнесмена Штофу. За спостереженнями, авто стоїть під цим будинком щодня зранку і ввечері.

Читати ще: 112 картин із колекції Медведчука передадуть на зберігання Національному художньому музею

Біля автівки, якою користується Катерина Майкова, постійно стоїть ще одне авто «Toyota» з українськими номерними знаками. Завдяки українській реєстрації та джерелам у правоохоронних органах УП встановила, що власником транспортного засобу є Михайло Черепаня – син багаторічного бізнес-партнера та помічника Шуфрича – В’ячеслава Черепані.
У розмові угорець Штофа повідомив, що не знайомий з Шуфричем, його дружиною та Черепанею. А про те, що Майкова живе у готелі, що пов’язаний з ним – нічого не знає. Також він не підтверджує, що цей готель зареєстрований на нього. Так само не підтвердив Штофа і те, що на нього зареєстровані низка активів, які раніше належали Шуфричу.

Дружина Шуфрича Майкова кинула слухавку, коли журналісти захотіли взяти у неї коментар.

Нагадаємо, 28 березня 2023 року журналісти BIHUS Info з’ясували, що родина Шуфрича володіє чотирма маєтками у Конча-Заспі та шістьма квартирами в Києві. Тоді ж розслідувачі вперше згадали угорця Штофу, який був пов’язаний із компанією Шуфрича.

15 вересня стало відомо, що Служба безпеки України прийшла з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії ОПЗЖ. У нього виявили георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил РФ. Шуфрича підозрюють у державній зраді.

Також СБУ знайшла документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей, датований 2014 роком, за підписом позбавленого нині українського громадянства екснардепа Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

Тоді ж суд обрав запобіжний захід Шуфричу – тримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Читати ще: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

8 лютого 2024 року Нестору Шуфричу оголосили про нову підозру – фінансування розгвардії у Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ні Показати IP 24 Травня 2024 13:55
Десять років мав чекати коли розчехлиться нова влада
йцукен Показати IP 24 Травня 2024 14:09
а пан данилов сховав родину аж у Америці, і шо... І не тільки він один з київського начальства
Корiнний лучанин Показати IP 24 Травня 2024 18:34
А кулеба закордонних справ навiть собаку сховав,а ви про родину .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus