USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сільського голову на Волині судитимуть за розтрату майна

11 Жовтня 2019 10:56
Сільський голова однієї з сільських рад на Ківерцівщині постане перед судом за розтрату майна.

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

Слідчі Ківерцівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області, за процесуального керівництва прокуратури, скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем головою однієї з сільських рад Ківерцівського району. Посадовцю загрожує, зокрема, до п’яти років позбавлення волі.

У вересні 2011 року головна посадова особа громади уклала із державним підприємством договір про придбання щебеню та відсіву щебеню на суму майже 50 тис. грн., за які розплатився коштами з місцевого бюджету.

Отримавши продукцію без оформлення документального підтвердження поставки предмету закупівлі, сільський голова заволодів та на власний розсуд розпорядився нею, чим спричинив матеріальну шкоду сільській раді на вказану суму.

Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого

ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України. Мова йде про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерували до суду, який і визначить йому міру покарання.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 12 Жовтня 2019 13:14
Про кого стаття?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus