USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Сім’я хлопчика, який помер від отруєння у Луцьку, зловживає алкоголем, батька судять за побої. Подробиці

3 Травня 2024 18:33
У Луцьку померло дворічне маля. Попередня причина смерті – отруєння невідомою речовиною. Як з’ясувалось, родина, де сталась трагедія, перебуває в полі зору соціальних служб, і туди частенько навідується поліція. У день до того часу, коли сталася біда, туди навіть приходили представники соцслужби. Втім нічого підозрілого не побачили. Натомість, за даними поліції, які порушили кримінальне провадження за фактом смерті дитини, того дня подружжя зі своїми знайомими вживало алкоголь.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

1 травня у будинку на вулиці Винниченка, 16, що у Луцьку, працювала бригада швидкої допомоги. Вони намагались реанімувати дворічного хлопчика без ознак життя. Втім було вже пізно.

Повідомлення про смерть дитини надійшло до поліції близько 17-ї, розповідають в управлінні.

«Поліцейські опитали 24-річну матір, вона повідомила, що близько обідньої пори лягла з ним спати, прокинулась, оскільки вже поруч лежала дитина без ознак життя. Також опитали 33-річного її співмешканця, батька цього хлопчика, до слова, в них є ще 4-річний син. Відомо, що подружжя того дня зі знайомими вживало алкогольні напої. Наразі йдеться про попередню причину смерті – це отруєння невідомою речовиною», – повідомила речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Читати ще: 19-річній волинянці, яка заморила двомісячну дочку голодом, повідомили про підозру

Своєю чергою сусіди ошелешені смертю маленької дитини. З їх слів, молода сім’я періодично вживає алкоголь. Часто до них викликають патрульних поліцейських.

Хоча за дверима квартири, де живе сім’я, було чути гамір і голоси чоловіків та жінки, проте двері журналістам ніхто не відчинив.

У службі у справах дітей кажуть: на їх контролі сім’я була одразу після народження їх першої дитини, якій зараз 4 роки.

«На облік діти були поставлені в січні 24 року. Соцпрацівники відвідували цю сім’ю регулярно, тому що були звернення і лікаря-педіатра, яка вела, що не завжди двері відчиняли, і несвоєчасно робили всі щеплення. Останнє відвідування сім’ї було в день, коли трапилась ця трагедія, наші працівниці відвідували цю сім’ю, все було нормально, мама була твереза, діти були на місці, було що їсти», – каже начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган.

Між тим, як з’ясувалось, в суді вже слухається справа про умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, де потерпілим є померлий дворічний хлопчик, а обвинуваченим – його батько.

До того ж, як знаходимо в судових реєстрах, він притягався до відповідальності за водіння авто в наркотичному сп’янінні, а також за те, що лаявся та намагався вчинити бійку з сусідами, а ще за домашнє насилля стосовно своєї цивільної дружини. Матір померлого хлопчика теж має адмінпротокол за вкрадені у парку квіти.

Нині відомо, що старшого сина соцслужби відправили до дитячої обласної лікарні. Ймовірно звідти його тимчасово заберуть до будинку дитини. Нині як служба у справах дітей, так і поліція чекають результатів експертизи. Бо ж нині правоохоронці відкрили провадження про смерть дитини через нещасний випадок. Втім, цілком можливо, що після того, як експертиза встановить якою саме речовиною отруївся хлопчик – можливо статтю перекваліфікують і будуть застосовані додаткові процесуальні дії в цій справі. Бо ж цілком можливо, що цей нещасний випадок – це не випадок, а наслідок дій чи бездіяльності дорослих людей, які були відповідальні за це маленьке життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олена Показати IP 3 Травня 2024 22:11
Шульган нічого не робить. Соцслужба нічого не робить, бо всім байдуже. Колись особисто з ним мала розмову, він все знав, по ситуації у наших сусідів, колективні заяви бачив, але нічого робити не хотів. Отака реальність, шкода дітей, бо вони не винній, що народились в таких не до батьків
дідо до Олена Показати IP 4 Травня 2024 09:47
соцслужба однозначно винна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus