USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю, вручили продуктові набори

1 Грудня 2017 17:21
Близько 50 луцьких сімей, які виховують дітей з інвалідністю, отримали продуктові набори.

Їх вручили 1 грудня в приміщенні управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради за підтримки Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна».

Як наголосила керівниця управління Ліна Галан, усіма родинами опікується їхній структурний підрозділ.

«Ми знаємо, як вам нелегко, адже спілкувалися з вами і у важкі хвилини, але ви гідно несете свій хрест і даєте все можливе своїм діткам», – із такими словами на початку звернулася до батьків Ліна Галан.
Вона акцентувала, що Луцька міська рада приділяє особливу увагу таким родинам, а управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, своєю чергою, докладає усіх зусиль, аби «почути всі їхні проблеми».

«Цей благодійний захід покликаний подарувати цим сім’ям частинку тепла, добра. І день захисту людей із інвалідністю (припадає на 3 грудня, – ВН) не потребує помпезних заходів, концертів і великих аудиторій, він потребує щоденної роботи та опіки», – акцентувала Ліна Галан.

Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук додав, що міськрада завжди готова допомогти людям із інвалідністю, особливо діткам, тому налагоджує співпрацю з громадськими організаціями, які об’єднують таких осіб, наприклад батьків дітей із синдромом Дауна тощо.

«Також ми приділяємо увагу людям із вадами зору. Зараз працюємо над тим, аби покращити доступність нашого міста для них. Фактично сьогодні вперше в місті, на вулиці Липинського, було покладено тактильну плитку, яка допомагає людям із вадами зору орієнтуватися в просторі. Ми вперше в Україні запровадили соціальний проект із працевлаштування людей із інвалідністю в наш департамент соціальної політики. Станом на минулий місяць вже було працевлаштовано 25 людей», – розповів Ігор Поліщук.
Голова правління Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна», допомогу через який українським родинам надають Скандинавські країни, Людмила Лонюк підкреслила, що день захисту людей із інвалідністю важко назвати святом, адже увагу до них потрібно виявляти завжди.

Вона наголосила, що сьогодні особливо важливим є те, що влада повертається обличчям до людей із інвалідністю, на відміну від радянських часів, коли такі родини залишалися наодинці зі своїми проблемами.

«Вручаючи ці подарунки, ми просимо для сімей Божого благословення, а Божі благословення смутку не приносять», – зазначила Людмила Лонюк.
«Для нас велика відповідальність – усвідомлювати те, що є люди з інвалідністю, люди, які інколи потребують слова підтримки, а інколи – й матеріальної допомоги, проте найбільше вони, все ж таки, потребують уваги. Для нас це визначально, адже залежно від своїх можливостей ми повинні сприяти їм і допомагати», – зауважив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
а Показати IP 1 Грудня 2017 19:23
Атошним ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus