USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сім’ї загиблих військових отримають по 15 мільйонів гривень, – Шмигаль у зверненні до українців

28 Лютого 2022 20:06
О 19.30 28 лютого прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вчергове звернувся до українців. Він розповів про низку прийнятих урядом рішень, зокрема про те, що сім’ям загиблих військовослужбовців буде виплачено одноразову грошову допомогу в розмірі 15 мільйонів гривень.

Він зауважив, що наразі українці працюють, роблячи все для перемоги:«Героїчний народе України, іде п’ятий день нашої визвольної війни проти російських загарбників. Весь український народ постав на боротьбу. Поки наші війська мужньо захищають українську землю від навали окупантів, цивільні українці, наша держава почали працювати в режимі «Все для фронту, все для перемоги!» Приватний бізнес безкоштовно дає паливо, медикаменти, продукти, техніку для потреб армії. Хоробрість та мужність наших військових надихає кожного українця робити свій посильний вклад у перемогу. Люди готують їжу для бійців, плетуть маскувальні сітки, облаштовують блокпости».
Виплати військовим та сім’ям загиблих воїнів

«Уряд продовжує працювати. Сьогодні на позачерговому засіданні прийняли наступні рішення. На виконання президента України Володимира Зеленського уряд прийняв рішення, що під час дії воєнного стану всім військовослужбовцям виплачують додаткову грошову винагороду в розмірі 30 тисяч гривень щомісячно. Військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь в бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки та оборони, розмір додаткової нагороди збільшується до 100 тисяч гривень щомісячно. Сім’ям загиблих військовослужбовців буде виплачено одноразову грошову допомогу в розмірі 15 мільйонів гривень. Ці рішення діють з 24 лютого цього року – з дня, коли РФ розпочала повномасштабну війну проти нашої держави».

Розширення переліку товарів критичного імпорту

«Кабмін розширив перелік товарів критичного імпорту, його поповнили м'ясо та їстівні субпродукти, молоко та молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай, зернові культури, пшеничне борошно, соки, жири, олія, цукор та кондитерські вироби. До списку було включено низку товарів військового призначення.

Створено координаційний центр забезпечення продовольчими продуктами, ліками, питною водою та паливом, який працюватиме 24/7 для забезпечення постраждалих від війни міст та регіонів усім необхідним. Кабінет міністрів на час дії воєнного стану спростив процедуру закупівлі товарів і послуг для потреб армії та оборони України, забезпечення життєдіяльності населення та функціонування держави. Такі закупівлі будуть здійснюватися за рішенням керівника-замовника або органу управління державним майном. Так загартовується нація!»

Вступ України до ЄС

«Увесь світ зараз говорить про Україну. Люди по всій планеті гуртуються на площах та майданах, одягають жовто-блакитні прапори та вигукують «Слава Україні! Героям Слава», «руки геть від України!». Нашим друзям в усьому світі ми вдячні за допомогу, яку ви надаєте Україні: військову, гуманітарну, економічну. Ми вдячні за ті санкції, які ви вводите проти Росії. Ми вдячні за мітинги, які проходять по всьому світі. Ми вдячні за закрите небо для російських літаків. Україна звернулася до ЄС з проханням про невідкладне приєднання за спеціальною процедурою. Ми, весь український народ, будемо вдячні за позитивне рішення невідкладно. Українці, тримаємо стрій, продовжуємо працювати на перемогу. Слава Україні! Слава нашим воїнам! Слава вам, шановний героїчний народе України!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus