USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скандал у Держгеокадастрі Волині: переможець конкурсу на посаду керівника, щоб пройти співбесіду, втік з лікарні, – ЗМІ

15 Липня 2020 13:11
Добір на посаду начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області пройшов Назар Микичак, який до цього працював у цьому управлінні керівником відділу здійснення державного контролю за додержанням земельного законодавства та оперативного реагування.

За інформацією джерел Першого, у день проходження співбесіди у Києві він перебував на лікуванні у стаціонарі Волинської обласної клінічної лікарні. У розпорядженні редакції є копія лікарняного листа, у якому вказано, що Микичак з 17 червня по 2 липня включно перебував у стаціонарі лікарні.

Водночас, як стало відомо, саме 2 липня у Києві за адресою вулиця Народного Ополчення, 3 (головний офіс Держгеокадастру), проходила співбесіда для добору на посаду начальника Головного упраління на Волині. У конкурсі взяло участь семеро кандидатів. Як випливає з інформації Порталу вакансій, добір на зайняття вакантної посади державної служби категорії «Б» – начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, на період дії карантину пройшов Микичак Назар Ярославович. Хоча водночас він мусив знаходитися на лікуванні в обласній лікарні Волині.
З метою дотримання законодавства про захист персональних даних на зображенні редакцією приховано частину інформації

Довідково. 23 червня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру «з метою безперебійного функціонування головних управлінь Держгеокадастру в областях» оголосила конкурс на заміщення вакантних посад начальника головного управління у Волинській, Закарпатській, Полтавській і Сумській областях. Заявки приймалися з 23 до 26 черваня. Добір у зв’язку з карантином проходив за спрощеною процедурою – за результатами співбесіди.

Що каже сам Микичак

Журналісти зв’язалася з Назаром Микичаком, аби почути його коментар із цього приводу. На запитання, чи працює уже він начальником обласного управління Держгеокадастру, Микичак відповів: «Ні, не працюю».

Після уточнення про те, що інформація про проходження ним відбору опублікована на Порталі вакансій, Назар Микичак заявив:

«Там на сайтах все є опубліковано, якщо якась є публічна інформація. А якщо особиста, то я про особисту не відповідаю».

На запитання про те, чи справді до 2 липня включно він перебував у стаціонарі Волинської обласної клінічної лікарні, Микичак відповів:

«Ні, не був я ні на якому лікарняному. Я перепрошую».

Чому варто уважно стежити за кадровими рішеннями у Держгеокадастрі Волині

На Волині уже не перший рік у середовищі підприємців, активістів, політиків звучать нарікання на так зване «львівське угруповання» у структурі обласного Держгеокадастру. Його представники «з метою забезпечення монопольного становища на ринку послуг відкрито лобіювали інтереси

підприємств, зареєстрованих у Львівській області», реалізовували «схему передачі земельних ділянок на підставних осіб без згоди органів місцевого самоврядування» тощо.

«Львівське угруповання» сформувалося, коли управління очолював звільнений у 2017 році Василь Василенко. Зокрема представниками «львівських» у Держгеокадастрі Волині називають і першого застуника начальника Анатолія Полякова (офіційне місце проживання – Львів), і начальника одного з відділів (а тепер – переможця добору на посаду керівника обласного управління ) Назара Микичака, офіційне місце проживання якого – село Карачинів Яворіського району Львівської області.

Василенка звільнили у 2017 році після того, як Волинська обласна рада звернулася до міністра агрополітики Тараса Кутового із такою пропозицією. Тоді його звинуватили у дерибані земельних ділянок (в тому числі – з покладами бурштину), лобіюванні інтересів сторонніх фірм та непрозорих кадрових призначеннях. Колишній голова Волиньради Ігор Палиця заявляв, що Василенка «кришують із самого верху».

Після звільнення Василенка нарікання на «львівських» не припинилися. Ймовірно, тому, що на своїй посаді залишився, зокрема перший заступник начальника Головного управління Анатолій Поляков. Уже після звільнення Василенка Полякова звинувачували у тому, що він сприяв отриманню кількох ділянок поблизу Луцька своїм знайомим – львів'янином Михайлом Говоріним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Петро Показати IP 15 Липня 2020 13:27
Це все що найшли !!!!!сміх тай годі
Василь Показати IP 15 Липня 2020 13:29
Бояться . Чують що скоро кінець прийде
Іван Показати IP 15 Липня 2020 13:30
Львів сила !!!!
Коля Показати IP 15 Липня 2020 13:33
Маркевич вже відає грн за накази
Лучанин Показати IP 15 Липня 2020 13:34
Вітаю волинян з черговим реваншем львівської команди. Тепер держгеокадастр очолив поляков, бо микичак, якому важко два слова зв'язати до купи буде ставити підпис де покаже поляков. Львівська команда, Ви молодці, а волинянами нехай і далі керують львівські заробітчани.
Назар Показати IP 15 Липня 2020 13:36
То шо конкурс не відбувся? Бо те чудо в лікарні мало бути?
Оленка Показати IP 15 Липня 2020 13:40
Микичак то є сила. IQ там зашкалює. Тепер Волинь в надійних руках.
Ого Показати IP 15 Липня 2020 13:50
У багатьох районах області земельні посади чомусь займають саме лемки!
Василь Показати IP 15 Липня 2020 13:56
А то не з дуркі лікарняний?
Ігрр Показати IP 15 Липня 2020 14:04
Маркевич по Любомиль районі взяв 30000$ а накази не встиг зробити !!колектив просить повідомити місце розташування цього нач
Петя Показати IP 15 Липня 2020 14:09
Мокрецька 33 га. Привітне 20 га. Заячиці 60 га Війниця30 га ростань100 га і маневрів 50 га за це все треба маркевичу відати $
Анатолій Показати IP 15 Липня 2020 14:28
Конкурс відбувся з участі і з відома Погуляйка. Заробітчанин заробітчанина баче здалеку.
Ала Показати IP 15 Липня 2020 14:33
300 га *500$=150000$ треба відати хіба так можна обкрадати волинську обл
Знаючий до Ала Показати IP 15 Липня 2020 17:06
Кажзали що ціна за Корнішона одиничка за гектар
Я до Знаючий Показати IP 15 Липня 2020 20:01
Ого, якось не дорого, дійсно. Корнішон-маркевич брав більше
Незнайко Показати IP 15 Липня 2020 15:05
А хіба можна бути на лікарняному в стаціонарі і проходити конкурс?
Волиняка Показати IP 15 Липня 2020 15:19
Про що ви кажете?Невже нікому не болить за волиньську землю! 12 виконуючих обовязків за 3 роки, і жоден з них не переймався поточними проблемами області, лише думали як продати гектари і набити свої кармани! Лише коли уряд передасть землю громадам, ця посада не буде такою цінною!
Олена Михайлівна Показати IP 15 Липня 2020 17:22
Коля, Петя, Ала - віддати пишеться з двома літерами Д. І розцінки вказані львівські, бо сама купляла зимою у А.П. Совпадєніє? Не думаю. Гюльчитай, открой лічіко. Це ж ти і Коля, і Петя, і Ала?
Лучанин Показати IP 15 Липня 2020 22:04
Львівських не захищаю, але ви подивіться що тут волинський маркевич витворяв. Гектари наліво і направо роздавав за кошти. А простий люд і включно атовці відмови отримували. Доки буде розпорядження землями в геокадастру доти й буде дерибан, і не залежно від того львівські чи волинські кермують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus