USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Львівська команда» порадила землевпорядникам Волині «їхати на заробітки у Польщу»

21 Листопада 2017 18:22
З прибуттям на керівні посади у Держгеокадастрі Волині «львівської команди» Анатолія Полякова волинським землевпорядникам стало неможливо працювати, а керівництво Держгеокадастру області радить їм «їхати у Польщу на заробітки».

Про це стало відомо під час прес-конференції землевпорядниці Світлани Шеремети 21 листопада у Луцьку. Вона спростувала голослівні звинувачення на свою адресу, підписані іменами волинян-атовців без їхнього відома. Насправді, очевидно, скаргу ініціювали ті, чиї корупційні схеми неодноразово публічно викривала землевпорядниця.

Директор ПФ «Реформатор», голова Асоціації землевпорядників Волині Валентин Колодинський зізнався, що з прибуттям на Волинь «Львівської команди» на чолі з Поляковим, працювати стало просто неможливо: в області було забрано велику кількість сертифікатів у землевпорядників, на них відбувається постійний прес. Під час однієї з нарад, з його слів, Анатолій Поляков говорив «нехай волинські землевпорядники їдуть у Польщу на заробітки та збирають ягоди, поки сезон не закінчився». Тим часом, представники «львівської команди» роздали 10 гектарів земель поблизу Луцького замку і всі ці ділянки за дивним збігом обставин потрапили до рук однієї людини.
Нагадаємо, заступник голови Асоціації землевпорядників Волині Світлана Шереметарозповідала, що Держгеокадастр Волині, на чолі з його керівниками Василем Василенком та Анатолієм Поляковим монополізували становище на ринку надання послуг, лобіюючи інтереси власних та підконтрольних їм фірм, в рази завищуючи ціни для населення. Зокрема, йдеться про ТзОВ «Захід Землепроект», ПП «Фірма Сомгіз» та ТзОВ «Азимут-плюс» та інші фірми, зареєстровані в Львові. Відтак конкурентів позбавили права виготовляти проектні документи та масово анулюють сертифікати.

Держгеокадастр, зі слів Світлани Шеремети, не погоджує з громадою сіл видачу земель. Селянам, які роками користуються землею, її видати відмовляються, натомість, «дерибанять» та продають потрібним людям. До прикладу, розповідала про «роздерибанені» землі на два мільйони доларів поблизу замку Любарта у Луцьку.

Держгеокадастр в області, з її слів, створює монопольне становище для таких організацій, як ТзОВ «Західземлепроект», ПП «Фірма «Сомгіз», що зареєстровані у Львівській області.

Останнім часом їхні інтереси лобіює керівництво ГУ Держгеокадастру у Волинській області. Перший заступник голови головного управління Анатолій Поляков у 2016 році працював у ТзОВ «Західземлепроект». Своєю чергою, Василь Василенко стверджував, що на Волині некомпетентні землевпорядні організації, відповідно, потрібно залучати компетентних колег з інших областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Земля Показати IP 21 Листопада 2017 18:47
Там вже третій начальник працює. Не цікаво (
я до землі до Земля Показати IP 22 Листопада 2017 14:36
Поляков як сидів так і сидить! І далі керує деребаном!А вам не цікаво, як багато кому іншому, ніби і не плануєте жити тут, як Поляков, прокурор і інші гастролери
Волинянка Показати IP 22 Листопада 2017 00:50
Львівці це ра**лі з Сокаля і Червонограда ?
133 до Волинянка Показати IP 22 Листопада 2017 09:26
Ні, це з Ковеля
волинянин Показати IP 22 Листопада 2017 14:37
Австріяки і поляки збудували Львів. При совєтах він був на дотаціях. За 25 років ці пихаті рагулі розікрали музеї і завалили місто сміттям це одні буфети і кафе ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus