USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Скаржиться на депресію: у Норвегії терорист Брейвік, який вбив 77 людей, вимагає полегшити йому умови ув'язнення

9 Січня 2024 23:38
Норвежець Андерс Брейвік, який у 2011 році вбив 77 осіб, подав проти держави позов з вимогою полегшити умови його ув’язнення. Він стверджує, що тривала ізоляція спричинила у нього «глибоку депресію».

Його позов суд розгляне у найближчі тижні, пише Reuters.

22 липня 2011 року, використавши замінований автомобіль, Андерс Брейвік убив вісім людей у молодіжному таборі Лейбористської партії. Він також застрелив 69 осіб, більшість із яких були підлітками.

Ця трагедія є найстрашнішим злочином, вчиненим у Норвегії в мирний час.

За це злочинцю присудили 21 рік у в’язниці суворого режиму.

«Він все ще пишається тим, що зробив. Брейвік усе ще дотримується тих самих ідеологічних поглядів», – заявив адвокат міністерства юстиції Андреас Хетланд.

Читати ще: Андерс Брейвік вперше заявив про каяття у вбивстві 77 осіб

Злочинця вважають надзвичайно небезпечним ув’язненим. Термін його перебування за ґратами можуть продовжити, якщо його і надалі вважатимуть загрозою суспільству.

«Брейвік був ізольований близько 12 років... Він живе в повністю замкнутому світі та більше не хоче бути живим», – стверджує адвокат злочинця Ойстейн Сторрвік.

Адвокати уряду переконують, що ізоляція Брейвіка була «відносною», бо він контактував з охоронцями, священником, медичними працівниками, а також волонтером, якого злочинець більше не бажає бачити. Крім того, небезпечний вбивця раз на тиждень під час прогулянки протягом години бачить двох ув’язнених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
2 Показати IP 10 Січня 2024 10:07
Молодці! Створюйте отаким вбивцям комфортні умови, щоб той хто надумає вбити ще 77 людей був впевнений в тому, що за такі його злодіяння нічого страшного не буде! Замість того щоб робити все щоб комусь і на думку не спадало вбивати людей, то вони роблять все для того щоб убивці були впевнені в своєму благополучному майбутньому. Ідіотизм
скептик Показати IP 10 Січня 2024 12:59
в українську або російську колонію його. там від депресії швидко вилікують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus