USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Схожа на банан, кольорова і пальчикова: волинянка вирощує екзотичну картоплю

26 Жовтня 2023 08:09
Понад 20 сортів картоплі вирощує волинянка Наталія Боярчук із села Гірка Полонка. Жінка вже зібрала багатий врожай. У колекції господині та селекціонерки – фіолетова, рожева, рябенька та найрізноманітніша картопля.

Жінка вирощує на городі різноманітні помідори, гарбузи, квасолю, екзотичні фрукти та овочі, а також картоплю, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Вишукую, вичитую. Рослинний світ безмежний. Неможливо все вивчити, все віднайти, все виростити», – наголошує Наталія Боярчук.

Різноманітність та користь різної картоплі приваблюють жінку. За цією колекцією – величезна праця всієї родини.

«Стільки сортів потрібно посадити виключно вручну», – каже господиня.

Читати ще: Волинянка вирощує понад 50 сортів гарбуза. Фото

Кожна рослина росте по-своєму і залежно від цього належить до раннього сорту, середнього чи пізнього. Саме тому підхід мусить бути індивідуальний. Кожну картоплю Наталія обробляє від шкідників, а перед посадкою додає в ґрунт органічні добрива.

Цього року добре вродили всі сорти. Особливо, звісно, цікаві кольорові. Вони не тільки красиві, а й корисні, адже містять антоціани – речовини, які протидіють утворенню онкологічних процесів в організмі та борються зі старінням.

Кольорову картоплю найкраще додавати в борщ чи запікати. До речі, не вся бульба після варіння зберігає кольоровий пігмент.

Ще одна особливість кольорових сортів – ця картопля не виростає до великих розмірів.
Читати ще: Томатний сад: волинянка вирощує чотириста сортів помідорів

Найменша бульба в колекції – пальчикова картопля «Ла Ратте». Її особливість – у надтонкій шкірці, яку можна не чистити. Приготовлена картопля має дуже ніжний смак. До пальчикових сортів також належать «Шері» та «Банан». До речі, в них великий вміст крохмалю, тому вони ідеальні для приготування супів. А для смаження краще обрати бульбу з меншим вмістом крохмалю.

Вирощену картоплю Наталія продає, обмінює, колекціонує та переробляє в пюре. У сухому вигляді – це дрібний порошок.

«Зварив, посушив, змолов», – пояснює господиня.

Це ідеальний варіант для тих, хто не має багато часу на приготування страв. Чотири-п’ять ложок сухого пюре вистачає на одну порцію. Щоб приготувати, достатньо залити кип’ятком.

Жінка навіть додає таке картопляне борошно у хліб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus