USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Схоже на підготовку до десантної операції: Китай проводить масштабні морські навчання

29 Липня 2022 23:47
Китай почав проводити масштабні морські навчання. Влада країни не вказала офіційну причину початку навчань.

Варто зауважити, що вони почались на тлі підготовки ймовірної поїздки спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань. Раніше на заяву про можливу поїздку ПелосіКитай жорстко застеріг й натякнув на військову загрозу, пише 24 канал.

Навчання триватимуть два дні – з 29 по 30 липня у чотирьох районах Південно-Китайського моря. Зокрема, в акваторіях провінцій Гуандун та Хайнань.

Цілі, мета, кількість задіяних сил – не уточнюється.

Проте у цей же день, 29 липня, видання NBC з посиланням на власні джерела повідомило про початок турне офіційної делегації Конгресу США на чолі з Пелосі країнами Азії.

Таку інформацію виданню підтвердили джерела, проте точно невідомо, чи поїде Ненсі Пелосі на Тайвань. Видання написало, що у маршруті 29 липня візит до Тайваню вказано як «попередній».

«Дипломатичні джерела повідомляють мені, що візит спікера Пелосі на Тайвань має відбутися наступного тижня, на початку її туру по Азії. Офіс Пелосі каже, що поїздка можлива, але не підтверджена», – написав журналіст Джош Рогін.

Проте точно відомо, що Пелосі відвідає азійських союзників США: Японію, Південної Корею, Малайзію та Сінгапур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus