USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Китай заявив, що не задіє ядерну зброю першим. Росія каже про загрозу прямого конфлікту між ядерними державами

3 Серпня 2022 10:27
У МЗС Китаю запевнили, що країна дотримується стратегії самооборони в ядерній сфері, тому не застосовуватиме ядерну зброю першою. Водночас у відомстві заявили, що США "мають вивести свою ядерну зброю з Європи і не розміщувати її в інших країнах світу".

Про це директор департаменту контролю над озброєнням МЗС КНР Фу Цун заявив під час конференції країн-учасниць Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, пише ТСН.ua.

"Китай відданий шляху мирного розвитку та ядерної стратегії самооборони і зобов'язується ніколи не застосовувати першим ядерну зброю за жодних обставин", – сказав китайський чиновник.

Тим часом на конференції учасників Договору про нерозповсюдження ядерної зброї в ООН 2 серпня представник Росії заявив, що обстановка у сфері стратегічної стабільності у світі стрімко погіршується, тому нібито не виключений конфлікт із застосуванням ядерної зброї. При цьому російський дипломат традиційно звинуватив у цьому країни Заходу.

Представник МЗС РФ заявив, що "проти Росії розв'язана гібридна військова кампанія, яка може вилитися у прямий конфлікт між ядерними державами". Водночас він наголосив, що у ядерній війні не може бути переможців, і вона ніколи не повинна бути розв'язана.

Зауважимо, раніше видання Global Times писало, що збройні сили Китаю планують запуск бойових ракет під час навчань, які розпочнуться біля Тайваню.

Читати ще: Іскра, здатна розпалити нову війну. Суть конфлікту навколо Тайваню

Як відомо, 2 серпня спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі прибула на Тайвань, попри погрози Китаю помститися за візит. Це офіційна поїздка до країн Азії: Сінгапуру, Малайзії, Південної Кореї та Японії. Пелосі очолює американську делегацію, метою поїздки якої є проведення переговорів з питань торгівлі, безпеки, кліматичних змін та COVID-19.

Візит американської високопосадовиці на острів, який Китай вважає своєю територією, супроводжується "навчальним" обстрілом Тайванської протоки та звуками повітряної тривоги.

Читати ще: Схоже на підготовку до десантної операції: Китай проводить масштабні морські навчання

Напруженість навколо візиту Пелосі на Тайвань зросла після того, як минулого тижня голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній бесіді з президентом США Джо Байденом заявив, що позиція китайського керівництва та народу країни з тайванського питання тверда, а США, мовляв, мають поважати принцип єдиного Китаю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Шкода Показати IP 3 Серпня 2022 10:34
Шкода, що Україна в цій дикусії ядерних держав тихенько плаче в куточку....
волинянка Показати IP 3 Серпня 2022 10:53
Полішуки про що ви мелете? Ідіть ягоди збирайте
До волинянки Показати IP 3 Серпня 2022 13:06
Слухай волинянка іди ноги помий і посуду ,щоб не смерділа а тоді своє слово втикнеші не обзивай людей ,невиховане!!!
До волинянки Показати IP 3 Серпня 2022 13:12
Не обзивай людей невихована волинянка
До волинкі Показати IP 3 Серпня 2022 13:20
Не газуй телятко !!!
Правда Показати IP 4 Серпня 2022 06:23
А тому,що Пелосі,спікер законодавчої гілки влади США,а тому адміністрація Байдена їй не указ і це є демократія на відміну китайозам і рашистам,а також на жаль і нам...нічого вони не розвяжуть,кишка тонка,недобиті комуняки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus