USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Скільки людей з COVID-19 втрачають нюх: з'явилися точні цифри

16 Січня 2021 23:14
Втрата нюху та ослаблення смакових рецепторів давно визначені як перші й досить часті симптоми коронавірусної інфекції, що тільки розпочинається. Але скільки заражених COVID-19 насправді мають такі симптоми? Згідно з новим дослідженням, двоє з п’яти пацієнтів скаржилися на низьку чутливість до запахів.

Деталі досліджень опубліковані в оглядовій статті в журналі Nature, передає РБК-Україна.

Відповідно до одного з недавніх досліджень, близько 41% пацієнтів з діагностованим коронавірусом заявили про зникнення нюху. Друге, більш вузьке дослідження од керівництвом Шими Мойн з Інституту фундаментальних досліджень в Тегерані, Іран було направлене на тестування за допомогою ідентифікації запахів. Так, учасники, які ще не знали, що у них підтверджено коронавірус, повинні були нюхати різні запахи. 96% учасників мали деяку нюхову дисфункцію, і 18% мали повну втрату запаху (інакше відому як аносмія)

«Зазвичай ці пацієнти кажуть, що вони раптово втратили нюх», – говорить Мойн, вказуючи на те, що симптом пов’язаний з COVID-19.

І часто дисфункція є єдиним симптомом COVID-19, який люди реєструють, припускаючи, що цей феномен відділений від викликаної вірусом закладеності носа.

Деякі дослідники кажуть, що втрата нюху повинна використовуватися як діагностичний тест для COVID-19. Ще одне дослідження показало, що зміни сприйняття запаху або смаку є найкращим маркером поширення інфекції, ніж інші показники, зафіксовані урядами, такі як прибуття до лікарні після нещасних випадків і відділення невідкладної допомоги.

Хоча ці механізми до кінця не вивчені, існує загальна думка, що втрата запаху відбувається, коли коронавірус вражає клітини, що підтримують нейрони в носі.

Нагадаємо, що раніше ми писали, які симптоми при коронавірусі говорять про сильний імунітет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus