USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скільки Луцьк витратить на відлов і стерилізацію безпритульних тварин

10 Лютого 2020 21:21
На послуги з відлову безпритульних тварин у місті Луцьку планують цього року витратити 300 тисяч гривень.

Відкриті торги для пошуку виконавця робіт оголосив департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Тендерні пропозиції прийматимуть до 20 лютого, аукціон має розпочатися 21 лютого.

Технічне завдання на послуги з відлову тварин включає наступні заходи:

- відлов безпритульних тварин (350 особин) із метою регулювання їхньої чисельності гуманними методами, карантинування, обробка від паразитів та догляд в спеціалізованому закладі;

- кастрація та стерилізація відловлених безпритульних тварин;

- при потребі лікування відловлених тварин, зокрема травмованих внаслідок ДТП тощо;

- вакцинація тварин від сказу;

- чіпування та проведення реєстрації в електронній базі даних відловлених тварин;

- кліпсування відловлених безпритульних тварин номерною вушною кліпсою;

- забезпечення тварин харчуванням, напуванням та доглядом на період утримання в спеціалізованому закладі;

- за необхідності забезпечення евтаназії за комісійним висновком ветеринарів при травмах несумісних із життям (20 особин);

- повернення тварин на місце відлову після закінчення післяопераційного періоду (в разі неможливості прилаштування на основі договору про передачу тварини);

- збір решток тварин для транспортування до місця утилізації з попереднім зберіганням;

- лабораторна діагностика причин смерті тварини з метою виключення смерті внаслідок сказу;

- робота спеціалізованого автомобіля по відлову безпритульних тварин.

Учасник зобов’язаний проводити відлов безпритульних тварин на території Луцької міської територіальної громади.

Серед вимог до учасників торгів – обов’язкова наявність ліцензії на здійснення ветеринарної діяльності або договору з юридичною чи фізичною особою, що має таку ліцензію, фахівців з відлову тварин, спеціального оснащення та інвентаря, необхідних для здійснення відлову тварин гуманними методами, карантинного майданчику, транспортних засобів для безпечного транспортування відловлених тварин, ветеринарного стаціонару або договору з ветеринарними закладами, які мають спеціальні приміщення для утримання тварин та здійснюють такі ветеринарні процедури, як клінічне обстеження, стерилізація, вакцинація від сказу, післяопераційний догляд за тваринами, обробка від екзо- та ендопаразитів.

Виконання послуг з відлову безпритульних тварин, їх кастрація та стерилізація повинні здійснюватися виключно гуманними методами, що виключають жорстоке поводження з тваринами.

Послуги з відлову тварин у Луцьку мають надаватися до 31 грудня поточного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
отак Показати IP 11 Лютого 2020 00:15
сподіваюсь, кошти виділятимуться кп Ласка. і про щоденні потреби підприємства б не забули.
луцький Показати IP 11 Лютого 2020 07:59
Коли вже приберуть ту зграю собак, що вештається на зупинці через дорогу від Там-Таму??? Ганяють і лаються за автівками, люди пішки йдуть - на них лються, на дітей... Це що таке?!
Заробітчанин до луцький Показати IP 12 Лютого 2020 00:16
Чому на мене не кидаються?? А коли біля супермаркету побачу песика, і щось куплю йому, то через таких як ви!!!! Підходить на підігнутих ніжках, бо боїться! Звірі не собаки, звірі-люди!
лучанка Показати IP 11 Лютого 2020 10:32
А чому саме 350? А решта хай далі вештається містом , розносить заразу і нападає на людей? Пропоную повертати не на місце відлову, а на територію міськради, раз вони так дбають про псів. Стерилізація проблеми не вирішить ,навіть коли вона реально буде проводитись, а не просто списуватимуться кошти . Стерилізовані собаки також кусаються, розносять бліх і глистів. Або утримувати у притулку, або радикальні методи-це без варіантів. І не допускати завезення собак з інших міст.
Заробітчанин до лучанка Показати IP 12 Лютого 2020 00:14
То сиди вдома і не виходь! Я б 1000 грн. Дав, щоб стерилізацію сама знаєш кому зробили б! Не чіпай тих собак, то і кидатись не будуть!!
Соня Показати IP 12 Лютого 2020 13:47
"повернення тварин на місце відлову після закінчення післяопераційного періоду". Гарна думка. А вони після стерилізації їсти не хочуть? Чи, може, добрішими стануть?Лучанка права Стерилізовані собаки також кусаються. І нікого вони не бояться. Подуріли зі своїми собаками. В лікарню підіть краще та хворим щось купіть (ліки), то за вас помоляться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus