USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Скільки мобілізованих за два роки війни не були на фронті

26 Березня 2024 08:24
Понад 8 тисяч мобілізованих за два роки повномасштабної війни так і не побували на фронті.

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки й нардеп від «Слуги народу» Федір Веніславський в інтервʼю Главкому.

Головком Олександр Сирський взявся за аудит Сил оборони, щоб з’ясувати скільки осіб, які є мобілізованими, за два роки так і не побували на фронті. Очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що під час аудиту виявили «умовно, 8 тис. осіб, які просто приряджені до Генштабу, і не воювали». Веніславський поділився своєю думкою щодо подібного резерву.

Читати ще: Сирський анонсував масштабні зміни в ЗСУ

«Це питання я ставив колишньому начальнику Генштабу (генерал-лейтенант Сергій Шаптала, – ред.) на одному із закритих засідань Комітету з питань нацбезпеки. Якщо провести аудит усередині Генерального штабу, Міноборони та інших центральних військових органів управління, які не виконують бойових завдань, то ми можемо отримати, щонайменше, одну-дві бригади резерву. А все через штучно роздуті штати, які не завжди виконують життєво необхідні функції у секторі безпеки і оборони. Наразі у цьому напрямку є позитивні зрушення, але конкретної цифри не можу озвучити», – зауважив нардеп.

«Можемо сказати, що це більше ніж 8 тисяч людей (мобілізованих, які не були на фронті, яких нині вже залучено, – ред.)», – додав Веніславський.

Читати ще: На фронті почався процес ротацій, – Сирський

Наприкінці лютого стало відомо, що Олександр Сирський розпочав аудит у Силах оборони нашої держави. Нардеп Давид Арахамія говорив, що армія України нараховує 900 тисяч осіб, з них 300 тис. умовно без ротацій воюють, і цікавився, де ж тоді ще 600 тисяч військових. За словами народного обранця, є підрозділи, які взагалі на фронті не були жодного разу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мобілізований. Показати IP 26 Березня 2024 10:52
А охфіцерів ,крис тилових скількі не було на фронті ? ? ?
Анонім до Мобілізований. Показати IP 27 Березня 2024 10:34
Так вказано 8000 з приписаних до ГЕНШТАБУ і вони явно не рядові а з званнями не нижче лейтенанта.
Сергій Показати IP 26 Березня 2024 11:15
При чому тут офіцери, їх мало, а от рядових багато не було...
Анонім до Сергій Показати IP 26 Березня 2024 12:27
Мало - це коли воювати. А коли паразитувати все життя за державний рахунок, то немало.
До аноніма Показати IP 26 Березня 2024 20:47
Вони тепер від рядових не відрізняються нічим ні формою ні зарплатою ні осітою ні інтелектом.Їх тепер починаючи з 2014 року випускають не військові училища (мабуть ви тих мали на увазі) , а різного роду університетів типу ВДТУ чи курси офіцерів для учасників ато. . ВДТУ ше не випустив жодного Порше чи Гейтса а ви хочете ОФІЦЕРІВ, курси так само. Причому ті атошні курси військовослужбовці -жінки полюбили найбільше
До аноніма Показати IP 26 Березня 2024 20:59
Шо тобі мішає бути офіцером тепер їм може бути любий долл.......ь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus