USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Скільки на Волині коштуватиме анонімне лікування від алкоголізму та наркоманії

2 Грудня 2021 17:15
Щороку у волинському обласному центрі терапії залежностей надають допомогу близько шести тисячам пацієнтів. Нині зріс попит на анонімне лікування від залежностей.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства.

Зокрема, депутати погодили тарифи на платні послуги КП «Волинський медичний центр терапії залежностей».

Зі слів керівника закладу Ігоря Шкаровецького, майже рік тому були введені платні послуги з токсикологічних досліджень і медичних оглядів. Завдяки цьому заклад вже заробив близько 250 тисяч гривень. Нині ж у пацієнтів є запит на анонімне лікування від алкогольної чи наркотичної залежностей.

«Багато пацієнтів приходять до нас на лікування і не хочуть надавати нам свої паспортні дані, тому лікування таких пацієнтів НСЗУ не буде оплачувати. Тож пропонується така платна послуга», - пояснив він.

З його слів, ставка НСЗУ на лікування наркологічного хворого – 4 112 гривень. Тож цими розрахунками й керувалися під час розробки тарифів.
Семиденне анонімне лікування коштуватиме 4188 гривень: перший день коштуватиме 672 гривні, другий – 1148 гривень, третій – 505 гривень, четвертий та п’ятий день – 466 гривень, шостий – 463 гривні і сьомий день – 468 гривень. Також вводяться інші платні послуги: діагностичні та лікувальні процедури.У центрі зараз працює три відділення, а кількість ліжкомісць хочуть розширити і зробити чотири відділення. До слова, через великий попит спостерігається вимушена мінімізація терміну госпіталізації до 7 днів, упродовж яких встигають надати лише невідкладну наркологічну допомогу і провести детоксикацію. Як наслідок – майже на 20% зросла кількість повторних госпіталізацій недолікованих пацієнтів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Леся Показати IP 3 Грудня 2021 11:28
Біля центрального входу в наркодиспансер в магазині продають алкоголь і про це знають всі, це норм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus