USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки вакцин AstraZeneca виділили для другого щеплення українців у травні

14 Травня 2021 17:11
У травні частина людей, які щепились першою дозою вакцини AstraZeneca/Covishield проти COVID-19, почнуть отримувати другу дозу.

Отримати повторне щеплення зможуть пацієнти, в яких уже пройшло 12 тижнів після першого щеплення, повідомляє Українська правда. Життя.

Для цього зарезервовано 26 тисяч доз вакцини AstraZeneca-SKBio.

Вчасно отримати щеплення другою дозою препарату зможуть не лише пріоритетні групи, а й ті люди, які 12 тижнів тому вакцинувались залишковими дозами або як публічні особи.

Якщо після першої дози вакцини людина захворіла на COVID-19, то у МОЗ рекомендують відтермінувати другу дозу на 6 місяців.

У відомстві також нагадали, що вакцини AstraZeneca/SKBio та AstraZeneca/Covishield є взаємозамінними, тобто мають однаковий склад і технологію виробництва.

Читати ще: Кому не варто вакцинуватися AstraZeneca: інфекціоністка пояснила нюанси

Попередньо у МОЗ назвали дати повторних щеплень проти COVID-19 різними вакцинами.

У міністерстві також пояснили, як можна записатися на щеплення проти COVID-19 тим, у кого немає сімейного лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus