USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчені виявили причину утворення тромбів після вакцинації AstraZeneca

20 Березня 2021 10:30
Вчені в Європі заявили, що визначили причину того, що вакцина AstraZeneca може викликати потенційно смертельні тромби.

Про це пише УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Дві групи дослідників з медицини в Норвегії та Німеччині самостійно виявили, що вакцина може викликати аутоімунну реакцію, що призводить до згортання крові в мозку, що може пояснити смертельні поодинокі випадки в Європі останніми тижнями.

Кілька європейських країн ненадовго зупинили розгортання вакцини на цьому тижні після того, як понад 30 реципієнтам поставили діагноз – стан, відомий як тромбоз мозкових венозних синусів, або CVST. Більшість постраждалих людей були жінки віком до 55 років.

Раніше в Данії повідомили про смерть через утворення тромбів жінки, яка пройшла вакцинацію препаратом від AstraZeneca. У Норвегії з тієї ж причини помер прищеплений медик. Після цього про припинення вакцинації даним препаратом заявили влади Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Австрії, Болгарії, Ісландії, Ірландії, Нідерландів, Данії, Румунії, Швеції та ін.

Як ми писали, у країнах Європи поновлюють щеплення препаратом AstraZeneca після висновків регулятора ЄС щодо безпечності вакцини проти коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ШимпанZенека Показати IP 20 Березня 2021 11:36
Як же нам повезло, що маємо справжню індійську Ковішілду!
Трамп правий Показати IP 20 Березня 2021 11:37
ВООЗ повністю неефективна і копумпована структура, яку давно пора розігнати.
Неправда Показати IP 20 Березня 2021 12:08
Згідно слів найвищих наших чиновників та зепутатів все що публікується про вакцину є фейком, для цього й відповідний орган створюють (чи вже створили). Тому не вірте очам своїм! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus