USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки волинян з особливими потребами здаватимуть ЗНО

15 Травня 2018 16:44
У Волинській області 4 дитини з особливими потребами здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Зокрема, луцька школі №9 має хороший пандус, також цього року для дітей з особливими потребами облаштували вбиральню.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо проведення ЗНО, яка відбулася у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти 15 травня.

Директор Львівського РЦОЯО Лариса Середяк звернула увагу на те, що в кожній області є учасники з особливими потребами.

«Щороку ЗНО складають діти з вадами слуху і для них є окремі аудиторії із сурдоперекладачем. Є ситуації, коли є один учасник тестування, в нього є 2 інструктори і третій сурдоперекладач, тим не менше вони працюють. Є учасники, які мають невеликі вади слуху і їм дозволяється мати слуховий апарат, про який вони мали повідомити відповідальному у пункті тестування. Окрім того, є учасники з невеликими вадами зору і їм дозволено мати збільшувальні лупи, учасники з більшими вадами зору отримають зошит, надрукований 16 шрифтом і матимуть додаткові 30 хвилин часу, аби виконати завдання. Зрозуміло, що вони сидітимуть в окремій аудиторії», - наголосила Лариса Середяк.
З її слів, учасники з вадами слуху, які записалися на іноземні мови, де є аудіювання, надаватимуть текст, з яким вони працюватимуть очима.

Щодо учасників, які мають ДЦП, то 9 школа у Луцьку має хороший пандус і цього року на першому поверсі вони облаштували вбиральню, де буде заїзд для візочників.

Насамкінець Лариса Середяк повідомила, що на Волині ЗНО здаватимуть 4 дітей з особливими потребами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus