USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як, де і коли на Волині здаватимуть ЗНО

15 Травня 2018 13:05
11 тисяч 133 особи здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання у Волинській області. Наразі у 13 містах Волині підготовлено 44 пункти тестування. Перше ЗНО пройде 22 травня.

Про це йшлося під час наради щодо проведення ЗНО, яка відбулася у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти 15 травня.

Як розповіла директор Львівського РЦОЯО Лариса Середяк, 22 травня починається ЗНО-2018 з математики.

«На ЗНО Винесено 11 предметів, всі випускники повинні здавати ДПА з 3 предметів у формі ЗНО. Вперше до нього долучилися студенти коледжів 2 курсу, які здаватимуть ДПА лише з української мови у формі ЗНО. 11 133 особи здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання з різних предметів.

Українську мову здаватимуть 6245 випускників шкіл, 2691 – студенти вищих навчальних закладів, 1425 – випускники училищ, 502 людини – випускники минулих років. Випускники шкіл зможуть подати сертифікати ДПА, які здавали у формі ЗНО, до вищих навчальних закладів», - зазначила Лариса Середяк.

Зокрема, випускники зможуть подати документи у 7 вищих навчальних закладів в електронному форматі, не виходячи з дому. Наразі підготовлено 44 пункти тестування, 42 з них працюватимуть у 13 округах, тобто ЗНО відбуватиметься у 13 містах Волині. На французьку, німецьку, іспанську мови виділено лише 1 округ у Луцьку, адже вони не такі популярні.

Зі слів Лариси Середяк, на 2 місці по кількості учасників ЗНО - історія України – її здаватимуть понад 6 тисяч учасників.

«Для кожного учасника відкрита інформаційна сторінка на сайті регіонального центру. Зайти можна за номером сертифікати та пін-коду. Зараз на ній розміщені запрошення-перепустки, де вказано, куди на який предмет їхати – це важливо, адже потрібно знати, скільки часу потрібно, аби туди дібратися.

Пропуск у пункт тестування розпочинається з 10.15 хвилин і триватиме до 10.50. Якщо спізнився на українську мову, можна автоматично «пролетіти», адже сертифікат з української мови потрібен у кожен вищий навчальний заклад», - каже директор Львівського РЦОЯО.

Вона наголосила, що для того, аби пройти на пункт здачі ЗНО потрібен сертифікат, паспорт та запрошення-перепустка. Безпосередньо для самого написання ЗНО потрібні дві ручки чорного кольору – це потрібно вкласти у файлик і мати його напоготові.

Окрім того, каже Лариса Середяк, у пункті тестування, зокрема у кожній аудиторії є місце для особистих речей, які мають лежати там, а під час технологічної перерви учасників ЗНО обшукуватимуть металошукачами. На жаль, були такі випадки, що в учасників ЗНО знаходили телефони і вони припиняли тестування.

До 15 червня будуть результати тестування. Якщо результат не задовольняє, протягом 5 днів можна подати апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Студент Показати IP 15 Травня 2018 21:39
Конч*на. Сама здавай своє зно, навчаюсь в медичному коледжі і так вистачає, що вчити. Геть знахабніли, вже й закон вийшов, що виганяти будуть. Ладно я на державному, а інші студенти, що на платному, їм гроші ніхто не поверне за 2 роки навчання, а це трішки більше 40 тисяч.
студент до Студент Показати IP 16 Травня 2018 21:26
який це ще закон?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus