USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Скрізь гори відходів: у Луцькому районі селяни мітингують проти орендаря ставка. Відео

26 Липня 2021 11:23
Вчора, 25 липня, біля місцевого ставка у Сільці Луцького району о 16 годині відбулися збори селян. Рішуче налаштовані люди вимагали в орендаря пояснити, чому водойма перебуває у занедбаному стані.

Про це повідомляє Волинь-нова.

За словами ініціатора зборів і місцевого жителя Сергія Струся, орендар ігнорує думку людей.

«Ми бунтуємо через безлад. Рівень води знизився, скрізь бруд і гори відходів», – зазначив він.

Місцеві мешканці кажуть, що колись у ставку можна було плавати, вода була чистою, а чагарники регулярно прибирали.

Селянин Олександр Гуменюк теж зазначив, що раніше ніяких проблем з орендарем не було. Утім, каже, що нині він відверто забруднює довкілля й порушує елементарні правила безпеки: протягнув у воді колючий дріт, де багато селян отримали поранення, тому плавати тепер нема змоги. Та ще й рибу, скоріш за все, годує невідповідним чином, бо її часто помічають мертвою.

Вислухати обурених громадян прибула представниця орендаря Галина Войтович. Жінка зазначила, що має всі необхідні документи. Згідно з договором ставок орендував Олександр Войтович у 2006 році.

«Договір продовжували. Наразі він є чинним до 2023. Усі документи офіційно оприлюднені, їх ніхто не може підробити. Я стверджую, що тут все вірно. Умови угоди не порушуються. Наразі ми не хочемо його розривати», – зазначила пані Галина.
На її доводи люди відреагували масовим обуренням, мовляв, деякі документи недійсні, бо не мають необхідних реквізитів. Розмова переросла у сутичку, а згодом і штовханину. На місце події прибули правоохоронці.
Аби довести, що орендар діє незаконно та ігнорує прохання жителів громади, селяни вирішили показати поліцейським все, як є. Вони знайшли у воді колючий залізний дріт і витягли на берег. При цьому присутні по черзі розповідали, як постраждали від такого нововведення: «у мене собака там лапу покалічив, довелося шити», «я ним порізав ногу», «орендар ходить з вівчарками і залякує ними, щоб ніхто не купався». Мало того, люди навіть показали фото мертвої риби.
Правоохоронці вислухали селян і порадили звернутися до суду, мовляв, справу мають передати на розгляд компетентним органам.

Запрошений юрист, який мав пояснити чи порушується договір і за якими пунктами, так і не прибув. Тож ініціатор зборів Сергій Струсь подав заяву у поліцію. Далі, за словами старости села Наталії Сірук, ситуацію вирішуватимуть у судовому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 26 Липня 2021 11:29
Суд протягнеться так років 10-12.
Селянин до Анонім Показати IP 26 Липня 2021 13:52
Орендарику то ти? Скоро попер*иш з ставка і з села.
Лучанка Показати IP 26 Липня 2021 13:08
Приємно, що люди небайдужі. Підтримую і зичу успіху у справі.
ми Показати IP 26 Липня 2021 14:13
А Супрун Олександр всюди або власний, орендар , або довірена особа.... і в с.Звиняче і в с.Сільце і в с.Холонів і м.Горохів і т.д.....і ставочки і земелька.... такий активіст...
Рауль Показати IP 26 Липня 2021 14:17
Природу нужно беречь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus