USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Смачно, немов удома»: у їдальнях Луцька щодня харчуються 1700 переселенців

21 Червня 2022 11:21
Починаючи з кінця лютого, коли Україна зазнала російської збройної агресії і коли до Луцька почали прибувати перші переселенці з півдня, центру та сходу країни, у нашому місті завдяки фінансовій підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» запрацював проєкт «Соціальна їдальня». Щодня в соціальних їдальнях Луцька харчуються 1600-1700 осіб з числа вимушено переміщених осіб.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

Першу їдальню було відкрито в гімназії № 4. А вже згодом, через велику кількість відвідувачів, виникла потреба в облаштуванні ще однієї – вона запрацювала у школі № 26. Згодом, у зв’язку зі зростанням попиту, було відкрито третю та четверту точки харчування – у школах № 24 та № 9.

Щодня в соціальних їдальнях Луцька харчуються 1600-1700 осіб з числа вимушено переміщених осіб. А у квітні-травні були дні, коли приходили на обіди і понад 2,5 тисячі людей. За словами директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторії Майбороди, в їдальнях із початку їхньої роботи уже видано 153 тисячі порцій. На це за весь період часу витратили 3 мільйони гривень з міського бюджету.

Читати ще: Видали понад 150 тисяч порцій. Як у Луцьку харчують переселенців у соціальних їдальнях

Цікаво, що співпраці з міською радою на такому рівні немає в жодному іншому регіоні країни. А ця послуга надзвичайно потрібна особливо тим, хто нещодавно приїхав із зони бойових дій і перебуває в стресовому стані, не знаючи, як діяти далі. Тому й не дивно, що люди, котрі на собі відчули щиру українську гостинність, вдячні луцьким кухарям за смачні і поживні обіди, солодкі десерти та стиглі фрукти.

Директор Луцького комбінату шкільного та студентського харчування Світлана Шмід каже, від’їжджаючи додому після «луцьких гостин», біженці нерідко залишають приємні відгуки про кухарів закладу та й в цілому про організацію роботи міською радою у цьому напрямку. Такі подяки працівники комбінату зберігають як реліквії й радіють тому, що їх працю та сервіс належно оцінено.

Читати ще: «Порції великі. Приходять, дякують за смачні обіди»: як у луцьких соціальних їдальнях готують для переселенців. Фото

Станом на сьогодні, малюнків, текстів та звернень кухарі назбирали понад півсотні. Деякі з них написані дітьми, однак більшість дорослими. Вимушені переселенці в один голос заявляють: «У Луцьку було смачно, немов удома». Гості подивовані підбором смачних страв, їх подачею та доброзичливістю кухарів. Кажуть, обов’язково розкажуть усім, що Луцьк – то місто з душею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus