USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Смертельна ДТП у Харкові: проти батьків 16-річного водія Infiniti відкрили кримінал

18 Листопада 2021 15:11
Батьків 16-річного водія Infiniti Миколи Харківського, який влаштував смертельну ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові, можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Про це у коментарі Суспільному повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

«Відкрито кримінальне провадження за статтею 287 Кримінального кодексу України за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати, й по статті 166 – невиконання батьками їх обов’язків, що потягло тяжкі наслідки», – сказав Чубенко.

Стаття 287 передбачає покарання від штрафу до 5 років позбавлення волі. Ст. 166 – обмеження або позбавлення волі від двох до п’яти років.

На розслідуванні ролі батьків у злочині, який спричинив загибель 58-річного водія Chevrolet, наполягає сторона потерпілих.

16-річний Микола Харківський у момент ДТП їхав автомобілем, зареєстрованим на його матір.

Нагадаємо, ввечері 26 жовтня в Харкові сталася смертельна аварія. Водій Infiniti, намагаючись перетнути перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеська на червоний сигнал світлофора, зіткнувся з Chevrolet. За кермом перебував 16-річний підліток – Микола Харківський.

Читати ще: «Я скажу, коли 200 буде»: з’явилося відео з салону Infiniti за хвилини до смертельної ДТП

В результаті аварії водій Chevrolet загинув на місці. Троє пасажирів Infiniti – двоє хлопців 19 років і 16-річна дівчина з важкими травмами були доставлені в лікарню.

27 жовтня неповнолітньому водію оголосили підозру. Згодом його взяли під варту на 60 діб – без права внесення застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Николай. Показати IP 19 Листопада 2021 09:36
Давно пора наказывать родителей которые дают несовершенно летним машины.И если даже он увёл её покататься .Это всё равно что оставить ружьё заряженное в прихожей.
Александр Показати IP 19 Листопада 2021 17:13
Смотри-ка ! За убийство с отягчающими всего пятёрочку ? Здорово...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus