USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Смертельна ДТП у Польщі: пасажири розповіли, що було перед аварією

8 Березня 2021 20:02
Пасажири автобус, який потрапив у ДТП 6 березня біля міста Ярослав у Польщі згадали деталі моторошної аварії та розповіли про самопочуття.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Було якесь підозріле коливання... Колихнувся дуже різко автобус. А вже через пів години сталася аварія», – пригадує Олексій, який був пасажиром автобуса.

Він розповідає, що вже в Україні, повернувся разом з іншими пасажирами, проте попереду лікування.

Інший Олексій, який також їхав цим рейсом, вже не отримав важких травм, але пригадує аварію і припускає, що вона сталася через технічні несправності.

«Мені здається, це була технічна несправність. У мене така думка, коли я сів туди, рульова тяга була від’єднана», – говорить пасажир.

Відомо, що два водії автобуса вижили, одного затримали, інший – у важкому стані. Причину аварії поліція наразі не коментує.

Вцілілі в автотрощі розповіли, що автобус під час маршруту декілька разів робив дивні різкі маневри ліворуч-праворуч. Пасажири підозрюють, що він скоріше за все був несправний. Можливо, саме через це й відбулася трагедія.

«Автобус поводився неправильно, тобто, були такі якісь незрозумілі маневри водія. Виникає думка – можливо, водій трохи дрімав, а, можливо, технічний стан. Найпевніше, це технічний стан», – розповів свідок ДТП Олексій Кріт.

Як виявилося, у Польщі виникли проблеми з лікуванням двох українців, які постраждали внаслідок смертельної ДТП, повідомив генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк в ефірі каналу «Україна 24». Причиною відмов стала відсутність страховки.

«Питання в Жешуві ми вирішили, зв’язавшись з госпіталем. Зараз так само будемо контактувати з Ярославом. Буде оплачено лікування, яким чином – побачимо, тому що перевізник має зобов’язання оплатити страховку, якщо люди були застраховані», – пояснив дипломат.

Нагадаємо, аварія сталася близько другої години ночі 6 березня біля міста Ярослав (місцевість Кашице, Підкарпатське воєводство) у Польщі. Водій автобуса Познань-Херсон чомусь не впорався з кермуванням, пробив огорожу й злетів з естакади на узбіччя. Автобус перевернувся. У салоні перебувало 57 громадян України, серед яких двоє – водії. В аварії загинуло п’ять осіб. Дев’ятеро постраждалих перебувають у тяжкому стані. На перевізника неодноразово скаржилися пасажири через погані умови і обслуговування, раптові скасування рейсів без компенсації грошей тощо. Водію загрожує до 8 років позбавлення волі. Рідні вже опізнали тіла чотирьох загиблих в автотрощі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 8 Березня 2021 20:19
якби це була тяга, то знайшли б відразу.
Лучанин Показати IP 8 Березня 2021 23:46
Можливо й дрімав. Вони ж там перед поїздками хіба сплять? Сигарети по автобусу ховають
Валерій Показати IP 9 Березня 2021 00:24
Як на мене, то таки заснув водій. Хоч їх було і двоє і вони мали мінятися
Цікаво Показати IP 9 Березня 2021 11:14
А як можна було взнати не заглядаючи під автобус що була відєднана рульова тяга і тим більше він взагалі б не зміг повернути ні в яку сторону. А от різкі коливання якраз свідчать про те що водій куняв і ловив автобус в останній момент, в самий останній не встиг. А може бути й гідро- чи електропідсилювач керма про несправність якого знали, але не реагували, бо ж треба їхати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus