USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Сморід в Луцьку: збирають підписи для позапланової перевірки заводу «БІО ПЕК»

2 Липня 2019 18:42
Ситуація зі смородом в Луцьку, що спричинений діяльністю заводу з виробництва біоетанолу «БІО ПЕК», досягла критичної межі. Тож у місті збирають підписи для позапланової перевірки заводу.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

З його слів, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця домовився з міністром екології та природніх ресурсів України Остапом Семераком про проведення ґрунтовної комплексної позапланової екологічної перевірки, складення відповідних актів та належне реагування, а також, у разі наявності підстав – вжиття заходів щодо припинення діяльності заводу через суд.

Для цього, пише Поліщук, необхідно зібрати якомога більше підписів на підтримку звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України про проведення позапланової перевірки та реагування на вказану проблему.
«Сморід з фільтраційних полів, куди зливає різні відходи та продукти діяльності завод «БІО ПЕК», який зареєстрований за межами Луцька, «дістав» і лучан, і мешканців навколишніх сіл. На неодноразові звернення посадових осіб міської ради, звернення депутатів міської ради, оформлені рішенням сесії жодного реагування від органів, які мають повноваження вирішити цю проблему (Управління екології Волинської ОДА, Держекоінспекція у Волинській області та ін.) відсутнє, а сподіватися на них далі і гаяти час немає сенсу.

Зібрати підписи необхідно якомога швидше, завтра до кінця дня, аби не втрачати час у боротьбі зі смородом», – йдеться у дописі.

Залишити свій підпис під вказаним зверненням можна 3 липня з 09:00 до 17:00 у наступних пунктах:

– ЦНАП, пр. Лесі Українки, 35

– Департамент соціальної політики, пр. Волі, 4а

– Будинок культури м-ну Вересневе, вул. Корольова, 10

– Школа № 2, вул. Львівська, 28

– Школа № 24, вул. Станіславського, 52 а

– ТРЦ «Порт-Сіті», вул. Сухомлинського, 1

Окрім того, працівники міської ради будуть проводити збір підписів на ринках міста, на підприємствах, у медичних закладах та безпосередньо у мешканців, як скаржились щодо смороду на гарячу лінію 15-80.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
всезнайко Показати IP 2 Липня 2019 18:58
невже наша влада така тупа і не знає що смердить чи не може вплинути чи жде забастовок чи чогось гіршого
Аналізуйте до всезнайко Показати IP 3 Липня 2019 10:15
Починайте думати самі:::смердить чим !!??каналізацією. Такий запах раніше давало в тому числі скидання фекальних відходів на фільтраційні поля Гіркою Полонкою, але зараз їх каналізація приєднана до міської мереж, тому там запах лише відходів цикрового заводу .Чому смердить на на 33, 40,55 та чим !!??. А візьміть тепер аналізуйте: вітер вчора був з Липлян, в Липлянах очисні споруди Водоканалу і в результаті високих температур вони "забродили". а за вітром прийши всі запахи до нас додому.Тому якщо хтось хоче вирішити проблему з запахапми її треба вирішувати комплексно: фільтраційні поля Цукрового, очисні Водоканалу, заборона скидати в міську каналізацію відходів ковбасних та мясопереробних цехів (або хай напряму цю гидоту везуть в Липляни) та очищення Сапалаївки від несанкціонованих каналізацій.
Лучанин Показати IP 2 Липня 2019 19:34
А для чого то робити ? Це просто зміщення акцентів. Громадськість свою позицію чітко висловить на виборах. А для вирішення проблеми цілком достатньо повноважень відповідних служб. У їхніх статутах, положеннях, функціональних обов'язках цілком достатньо повноважень для вирішення наболілої для лучан проблеми. Нехай просто виконують свої прямі обовязки ! Владо ! Не ховайся за спини лучан ! Бо складається таке враження, що влада в долі !
Гасік Показати IP 2 Липня 2019 19:45
В суботу 6 липня в 10-00 ми всерівно всі зберемся і покажем що нам не п** на наше чисте повітря!
хімік Показати IP 2 Липня 2019 20:23
Немає що там перевіряти! Вже вони туди нічого не зливають, а робили це раніше як і інші підприємства, що знаходяться біля полів фільтрації у Г.Полонці. З настанням спеки розпочалась реакція і тепер куди вітер дмухає - там і смердить. Вдіяти вже нічого не вийде бо цей процес зупиниться лише з настанням холодів і штучно це все не зупинити, ну хіба що засипати виличезною кількістю землі, піску, щебеня... і взагалі забетонувати ту гидоту. Тут питання треба ставити про закриття тих полів, бо нічого кращого не буде і смердіти буде постійно, хто через Полонку проїзджає і живе там, то відчувають це майже цілий рік!
Джек Показати IP 2 Липня 2019 20:46
Як мене,то податкова перевіряє коли в голову взбреде,а тут підписи нада
скептик Показати IP 2 Липня 2019 21:37
всім давно відомо, що сморід має дві причини: відходи біопека (кубові залишки від перегонки) і фекальні відходи, які зливала і зливає гіркополонка. проконтролювати це - як два пальці об асфальт. було би бажання.
101 до скептик Показати IP 2 Липня 2019 23:01
Ем... взагалі то каналізація Гіркої Полонки вже більше року приєднана до міської каналізації м. Луцька.
Анонім до скептик Показати IP 3 Липня 2019 22:32
Казка про якісь кубові залишки відповідала б дійсності,якби в Луцьку не було ще одного спиртзаводу. Чогось його кубові залишки не смердчть.
Алла Показати IP 2 Липня 2019 22:37
За Порошенка нашим депутатам не воняло, а тепер, коли влада змінилась, можна вже Порошенка і Гройсмана трулити
Альберт Показати IP 3 Липня 2019 07:23
При Кучмі такого не було...
Микола Показати IP 3 Липня 2019 07:34
Цікаво, а через Інтернет нікому не прийшло в голову організувати на кшалт петиції колективне звернення до Мінекології, чи є стурбованість, що буде забагато бажаючих? А так..., не думаю, що люди попри проблему масово підуть за вказаними адресами.
!!! Показати IP 3 Липня 2019 09:35
У тій чи іншій мірі Біо-Пек не зливає барду и а фільтраційні поля. Раніше було місце. Тепер це все йде в чани і приготовані "ванни". Може бути хіба що змивка чанів із залишками меляси, прочистка системи. Але це й було протягом десятиліть. Для цього й були створені ці поля - для діяльності цукрового заводу. А чому не задають питання м'ясним / ковбасним цехам, асінезаторам? Саме біологічні відходи в контакті з бардою створили "бомбу". І тепер ці всі речовини разом із мулом створили пласт, який постійно смердить. І ще як чую коли люди кажуть, що туди зливають мелясу, просто волося дибки стає: меляса коштує не малих грошей. Потрібно розбиратись і з Біо-Пеком і з тією зливною діркою на Мамсурова (чи дійсно йде вона в систему каналізації міста) і з "чорними зливачами" на відстійниках
Юрій Показати IP 3 Липня 2019 11:05
Доброго дня. Я живу в центрі (біля міської ради). У нас з дружиною двоє маленьких діток віком до трьох років. При відсутності кондиціонера (як більшість меканців) вночі відкриваємо вікна для кращого сну. Від смороду який виникає зазвичай в 3-6 години ночі діти просинаються та кричать. У однієї дитини від смороду рвотний ефект. Чи це так задуває тільки до нас, чи це у всіх так, невідомо, але змінити житло не маємо можливості. НАС ПРОСТО ТРАВЛЯТЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus