USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть створити онлайн-карту для відстеження смороду

10 Жовтня 2019 12:34
У місті Луцьку пропонують розробити онлайн-карту для реєстрації скарг та аналізу джерел смороду.

Відповідну петицію зареєстрував 10 жовтня лучанин Михайло Верпучинський.

Чоловік зазначив, що зручна онлайн-система дозволила б у реальному часі реєструвати скарги жителів із зазначенням точного місця дислокації смороду, нанесення його на карту, можливістю перегляду і фільтрації результатів за датою та часовим відрізком.

Таку карту, за словами чоловіка, необхідно створити з огляду на проблему зі смородом, що «мучить місто Луцьк протягом останніх п'яти років та час від часу загострюється», а також із огляду на виявлення численних порушників та диверсифікацію джерел.

Розробка карти дозволить централізувати всі онлайн-скарги, що публікуються здебільшого у соціальних мережах, лучани отримають зручну можливість подати скаргу про сморід з першого разу, не очікуючи звільнення телефонної лінії та не контактуючи з операторами, відповідальні служби отримають зручний інструмент контролю за станом повітря, кожен охочий зможе наочно оцінити поточні масштаби проблеми, виявити основні місця дислокації смороду, що допоможе в найкоротші терміни ідентифікувати та знешкодити його джерела.

Водночас Михайло Верпучинський пропонує варіанти того, як можна захистити майбутню онлайн-карту від зловживань та викривлення реальної інформації. Для цього достатньо не приймати скарг з IP-адрес поза межами України, публікувати за згодою ім'я та прізвище людини, що подає скаргу та унеможливити подання повторних скарг протягом доби однією людиною чи з однієї IP-адреси.

«Часте повторення та загострення проблеми п’ятий рік поспіль потребує нового та сучасного підходу до її вирішення. Користь від жодного фонтана, лавки чи квадратного метра нової бруківки не порівняються з потенційною шкодою здоров'ю та життю лучан у довгостроковій перспективі. Від себе особисто та від імені ініціативної групи «За чисте повітря» прошу міську владу зробити усе можливе для створення онлайн-карти смороду та залучення провідних розробників міста до її створення», – вказав наостанок лучанин.

До кінця збору підписів залишилося 14 днів. Відзначимо, аби петицію розглянули її мають підписати щонайменше 300 осіб.

Нагадаємо, від полів фільтрації заводу «Біо Пек» знову поширюється сморід. Вірогідною причиною цього є просочування відходів через ґрунт, яким засипали поля після заборони їх експлуатувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2019 16:31
Якщо пропонують онлайн карту,значить це на довго той сморід

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus