USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Снаряд зупинився на відстані пів метра за моєю спиною»: історія переселенців з Харкова

3 Жовтня 2022 07:25
Лідія родом з Полтави, в юності переїхала до Харкова, а коли розпочалася повномасштабна війна, доля завела на Волинь. Зараз вона разом із сином з інвалідністю, донькою та чоловіком живуть в одному з гуртожитків в Берестечку.

Їхні історії – у сюжеті 12 каналу.

«Ми прокинулися від вибухів, нам зателефонували і сказали, що на Харків іде сила силенна техніки», – розповідає переселенка Оксана.

Сім’я жила в районі Північна Салтівка. Оксана каже, що в їхній будинок постраждав один із перших.

«У нашій сім’ї ми вважаємо це другим днем народженням. Я зрозуміла, що ось цей принцип трьох стін нас врятував. Снаряд зупинився пів метра за моєю спиною», – пригадує Оксана.
Після цього вони переїхали до родичів та жили не у їхній квартирі, а здебільшого у підвалі. Сім’я хотіла виїжджати з міста, але у Харкові служив син, тож з солідарності півтора місяця залишалися разом із ним.

Вже п’ять місяців родина мешкає у Берестечку разом із тридцятьма іншими вимушено переселеними людьми. Вони збирають яблука та горіхи у місцевому садку. Нещодавно волонтери привезли у гуртожиток холодильник, бо одного на всіх бракувало.

«У Харкові не так, як тут. Мені подобається, що тут скрізь церкви», – ділиться враженнями Лідія.

Однак Лідія та Оксана кажуть, що дуже хочуть додому та плакали, коли дізналися, що Харківщину звільнили від ворога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus