USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сніг у Луцьку не завадив відкрити «сезон толок». ФОТО

14 Березня 2010 08:14
Перший у 2010 році санітарно-екологічний день Луцька пройшов вчора, 13 березня, у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.
Учасники толоки розчищали територію орнітологічного заказника місцевого значення «Пташиний гай».
У прибиранні взяли участь працівники структурних підрозділів Луцькради та міських комунальних господарств, а також представники Центрального ринку, міського центру зайнятості, Луцької міської організації ветеранів та деяких інших структур – усього близько двох сотень людей.

«От ми зібрали всю свою бухгалтерію та інформаційно-аналітичний відділ. Будемо тут працювати, поки не завершимо роботу» - казав на початку толоки начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель.

Учасники толоки збирали сміття, вирубували самонасів, збирали і спалювали сухе гілля. Частину деревини перемелювати просто на місці.

Начальник відділу екології, заступник міського голови Луцька Борис Сорока розповів що наступні «суботники» заплановані на 19 і 26 березня, та 1 квітня.
«Ми хочемо підготувати місто до Великодня. Якби б ми сьогодні тут не зібрались, то комунальне господарство працювало б тут пів року»,  - казав Борис Сорока. Він запевнив, що після очищення території парку у ньому будуть насаджувати нові дерева.

З керівництва міста репортер «ВН», окрім ідейника й організатора заходу Бориса Сороки,  помітив на толоці заступників міського голови  Петра Гоцалюка та Миколу Іванюка.


Нагадаємо, що двома днями раніше Борис Сорока заявляв, що «у суботу всі працівники підприємства «Зелене господарство» мають вийти на толоку. Крім того, повинні вийти працівники управління ЖКГ – від Кубіцького до прибиральниці... Пора вже зрозуміти, що крім нас у нашому домі не прибере ніхто».
Хоча директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького на толоці не було.
Довідково:
З 16 березня до 31 травня 2010 року у Луцьку триватиме загальноміська акція «Екологічний квартал». Як сказано у розпорядженні міського голови Богдана Шиби, ця акція проводиться, аби «покращити санітарно-екологічний стан міста в період підготовки до відзначення його 925-ої річниці», а також для «активізації природоохоронної роботи та екологічної просвіти.
В рамках акції відбуватимуться санітарно-екологічні дні. Зокрема, 19 березня - толока з впорядкування водоохоронної зони та прибережної захисної смуги річки Сапалаївка; 27 березня  - міська кампанія на підтримку дій світової громадськості проти змін клімату в рамках всесвітньої акції «Година Землі»; 16 квітня - толока, приурочена дню Довкілля, з впорядкуванням парків, скверів, територій природно-заповідних об’єктів, розташованих у місті, власних та прилеглих територій підприємств, установ та організацій; 22 квітня - свято для учнів навчально-виховних закладів міста «Землю для нащадків збережемо», приурочене всесвітньому дню Землі.
Крім того, з 12 квітня до 12 травня відбудеться місячник озеленення, в рамках якого підприємствам, установам, організаціям доручено здійснити комплекс весняних робіт з озеленення та квіткового оформлення власних та загальноміських територій, впорядкування парків, скверів, зелених зон, кладовищ, меморіалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 14 Березня 2010 10:01
..А ше би вони так у кабінетах працювали, як один день на суботнику...
осшр Показати IP 14 Березня 2010 11:11
як казав колись мій прапор в армії - "не умеете работать головой, работайте руками, может к голове дойдет";)
*** Показати IP 14 Березня 2010 14:47
"не умеете работать головой, работайте руками, может к голове дойдет" - це щсщбливо Іванюка стосується.Йому корисно руками, а не головою працювати!!!!!
Шанувальниця Показати IP 14 Березня 2010 18:12
Іванюк просто лапушка. Самий адекватний в міськраді. Він окраса в команді Богдана Шиби
balker Показати IP 14 Березня 2010 21:48
Ці ручки окрім "зеленорубів" - ХА-ХА-ХААА!
СУБ Показати IP 14 Березня 2010 22:44
Кубицький на толоці був. Навіщо наговорювати. Або уберіть цю строчку, або вибачіться перед ним.
Gryc Показати IP 15 Березня 2010 12:55
Так, обов'язково вибачіться перед Кубіцьким, після того, як він вибачиться перед працівниками тролейбусного за те, що зробив з підприємством!
Volynyanyn Показати IP 15 Березня 2010 14:14
В них щороку толока, а толку ніякого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus