USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Соболєв про Виборчий кодекс: «Це рішення, прийняте на вимогу людей»

8 Листопада 2017 17:34
Ухвалення у першому читанні Виборчого кодексу – це вже друге рішення Ради, прийняте на вимогу людей. Перше – розпочата процедура зняття депутатської недоторканності.

Про це народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв розповів у кулуарах парламенту, передає Цензор.НЕТ.

«Це одна з вимог людей, які день і ніч стоять під Верховною Радою. І це приклад для всієї країни. Треба трохи підняти зад кільком сотням людей і все починає виходити», - сказав нардеп.

Також він прокоментував обрання наступного парламенту за відкритими списками.

«Людина має голосувати і за конкретну політичну силу, і за людину, яку вона хоче бачити від цієї партії. Це головна ідея цього Кодексу», - зазначає нардеп.

Нагадаємо, 7 листопада депутати Верховної Ради у першому читанні підтримали Проект Виборчого кодексу України. Серед позитивних змін, які передачені ним, – скасування «мажоритарки» та запровадження прозорої пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Тим часом у Луцьку збирають підписи під зверненням до депутатів Верховної Ради з вимогою підтримати зміну виборчого законодавства, запровадження антикорупційного суду та ухвалення закону про імпічмент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus