USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Сьогодні нам належить згадувати і тих, які голодом заморені на окупованих територіях»: у Луцьку молилися за жертв Голодоморів. Фоторепортаж

26 Листопада 2022 19:50
В обласному центрі Волині загальнонаціональний День пам’яті жертв Голодоморів в Україні вшанували покладанням квітів та панахидою.

У четверту суботу листопада вшановують пам'ять загиблих під час голодів 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років. Цьогоріч пам'ять про Голодомор 1932-1933 років, який було визнано геноцидом українського народу, важлива не лише як спогад про страшну сторінку нашого минулого. Росія своїми діями вкотре нагадує, що голод для неї – зброя. І 90 років тому, і нині. Агресор просто продовжує дії більшовиків. Тож недарма закликом до усіх українців нині є такі слова: «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо».
Жалобна служба, яку відправив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, розпочалася біля пам’ятника Християнському милосердю волинян. Тут – на території Хресто-Воздвиженської церкви – зібралися представники обласної та міської влади, депутати, військові, небайдужі лучани.
Затим процесія перейшла на Замкову площу. Тут квіти та свічки піднесли до пам'ятника жертвам політичних репресій.
Після панахиди владика Михаїл звернувся до присутніх:

«На цій площі ми згадуємо наших рідних, близьких, які по всій Україні загинули в часи безбожницької влади… Це – історія. Але, як виявляється, ця історія має властивість повторитися. І знову наші міста оточені ненависницькими військами. І знову наші міста без електрики, без води та їжі. Люди, які в них живуть, знову страждають від голоду. Нам випадає сьогодні молитися не лише за тих, які загинули в ХХ столітті… У цей скорботний день просимо Царства Небесного тим, хто постраждав раніше. Тим, які постраждали тепер. Просимо у Бога сьогодні прощення за ті гріхи, які вчиняємо... Просимо, щоб не повторювалися страшні для нас уроки».

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus