USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Сьогодні росіяни випустили по Україні 83 ракети, три з них пролетіло над Молдовою

10 Жовтня 2022 14:38
У Генштабі ЗСУ поділилися інформацією щодо масованого терору мирних міст України, який Росія розпочала вранці 10 жовтня. Ударів по території нашої країни завдавали з акваторій Каспійського моря і Нижнього Новгорода. Загалом було випущено 83 ракети.

Відповідна інформація з'явилася в Telegram-каналі заступника міністра оборони Ганни Маляр. Вона послалася на офіційні дані від Генштабу.

«Сьогодні в період з 06:20 до 11:15 Російською Федерацією було завдано ракетних і ракетно-авіаційних ударів по території України з районів Каспійського моря і Нижнього Новгорода по містах Київ, Львів, Прилуки, Хмельницький, Дніпро, Ніжин, Житомир, Харків», – написала Маляр.

Станом на 11:34 10 жовтня рашисти випустили 83 ракети. З них 45 збили українські сили протиповітряної оборони. Окупанти також задіяли 17 дронів-камікадзе типу Shahed 136, які випустили з території тимчасово захопленого Криму та Білорусі. Три БПЛА збили в Одеській області, про що повідомив глава Одеської ОВА Максим Марченко. Загалом збито 9 безпілотників, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Читати ще: «Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему», – Зеленський про ракетний терор

Окрім того, як передає ЄП, щонайменше три ракети пролетіли над територією сусідньої Молдови. Про це на своїй сторінці у Тwitter повідомляє віцепрем’єр та очільник МЗС Молдови Ніку Попеску.

«Три крилаті ракети, запущені сьогодні вранці по Україні з російських кораблів у Чорному морі, перетнули повітряний простір Молдови. Я доручив викликати для пояснень посла Росії», – пише він.

У зв’язку з ворожими обстрілами та пошкодженням об’єктів критичної інфраструктури на заході України, у роботі пунктів пропуску на кордоні з ЄС та Молдовою можливі перебої.

Держприкордонслужба України просить врахувати цю інформацію під час планування поїздок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Манергейм Показати IP 10 Жовтня 2022 20:04
Правильний заголовок має бути такий випущено 83 ракети -всі збиті а не констатация факту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus