USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Сьогодні вночі українці зможуть побачити метеоритний дощ

3 Січня 2017 13:18
У ніч з 3 на 4 січня українці зможуть спостерігати “новорічний” метеорний дощ. У цей час очікується відносно ясна погода, тільки місцями невеликі опади у вигляді вологого снігу, пишуть «Вести».

Щоб побачити це астрономічне явище, потрібно дивитися на північ і ловити момент, коли Місяць сховається за горизонтом.

Його друга назва – зорепад Квадрантіди. Це дрібні частинки шлейфа від комети, яка давно розпалася. Вони рухаються по своїй орбіті і раз на рік перетинаються з орбітою Землі, анітрохи їй не загрожуючи. Після кожного такого дощу на поверхню Землі осідає кілька тонн кометної речовини, яка добре зберігається в льодах Антарктиди. Це справжня цінність для науки про зародження Всесвіту.

Вперше це явище описав італієць Антоніо Брукалассі, який 2 січня 1825 року написав про те, що “атмосфера була пересічена безліччю тіл, які світяться, відомих під назвою падаючих зірок”.

Пізніше астрономи переконалися, що потік є щорічним. Назву він отримав за місцем знаходження свого радіанта (уявного місця на небосхилі, звідки летять метеори) – в сузір’ї Настінного Квадранта (Quadrans Muralis).

Метеоритний потік щороку спостерігається в період з 28 грудня по 7 січня, на 3-4 січня доводиться яскраво виражений пік потоку, — повідомляє NASA.

В цей період за годину може пролітати від 45 до 200 метеорів. Зазначається також, що за пронозами астрономів, спостерігати за цим явищем буде надзвичайно легко.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Січня 2017 15:50
на Донбасi вже 2,5 роки метеоритний дощ, вам треба що би по всiй Украiнi пройшовся, тодi би не тiльки Крим i Донбас вiдалиби, навiть i хату свою тiльки би остатись в живих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus