USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.63 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Сьогодні на Кавказі з'явиться гора Степана Бандери?

18 Липня 2012 12:23
На Кавказі хочуть в оригінальний спосіб популяризувати Україну. Львівські альпіністи планують назвати іменем очільника ОУН Степана Бандери 4-кілометрову вершину.

Про це повідомляє видання Сегодня.UA

Альпіністи львівського гірського клубу «Екстрем» 17 липня планують здійснити сходження на безіменну вершину висотою 4125 метрів в районі Казбегі на кордоні Грузії та Росії.

В межах громадської акції «Герої Україну на вершинах світу» вони хочуть назвати цю гору ім'ям лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери.

«На Кавказі є гора, яка носить ім'я Павлика Морозова. Чому тоді нам не назвати вершину ім'ям національного героя і таким чином популяризувати Україну?» - спитала керівник групи альпіністів Мар'яна Нищук.

«Сходження буде нелегким, четвертої-п'ятої категорії складності при максимумі шість. Будуть підніматися п'ятеро львів'ян і один тернополянин - всі досвідчені альпіністи. Допомагати будуть двоє грузинів. Це вони показали нам ту вершину. Коли зійдемо на гору, розгорнемо там прапори України та УПА. Також встановимо дерев'яну табличку з ім'ям Степана Бандери», - додала вона.

Вершина отримає назву офіційно. Альпіністи звернуться з відповідним листом-проханням в Грузинське географічне товариство. Перед тим заручатся підтримкою Львівської міської та обласної рад.

«В світі є багато безіменних вершин. У жовтні хочемо поїхати в Тибет, знайти там гору і назвати її ім'ям греко-католицького митрополита Андрея Шептицького. Також в планах поїздка в Патагонію (територія в Південній Америці) в наступному році. Нові вершини, думаю, отримають назви в честь колишнього предстоятеля Української греко-католицької церкви Йосипа Сліпого та першого голови ОУН Євгена Коновальця», - наостанок зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
зaгрeб Показати IP 18 Липня 2012 12:57
Кананович в знак несогласие назвет сортир имени Йоси Сралина
Безімян до зaгрeб Показати IP 18 Липня 2012 19:23
Ну чому ж сортир... Поїде на Донбас терикони покоряти
antikommi до Безімян Показати IP 19 Липня 2012 00:00
Краще на батьківщину - у Брєстскую область... Там Бацька швидко мізки вправить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus