USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.20

Солдат з Волині привіз додому боєприпаси з війни: суд призначив йому іспитовий строк

25 Травня 2024 23:07
Військовому, який незаконно привіз на Волинь боєприпаси та зберігав їх, суд призначив три роки позбавлення волі. Але покарання замінили іспитовим строком.

Як йдеться у матеріалах справи Маневицького районного суду, 7 лютого поблизу села Козлиничі Камінь-Каширського патрульні на блокпосту під час перевірки авто виявили в багажнику рюкзак, в якому було 65 патронів. Наплічник належав 28-річному солдату із Любешівщини Юрію М., який на деякий час повернувся додому.

У суді волинянин розповів, що 4 жовтня 2023 року на бойовій позиції поблизу села Вербове Запорізької області після виконання бойового завдання він знайшов боєприпаси – патрони до стрілкової автоматичної зброї. Знахідку чоловік поклав у свій рюкзак.

Читати ще: Зберігав на горищі: у волинянина знайшли гранати та набої

Того дня, зі слів військового, він отримав контузію і його відправили у госпіталь. Його особисті речі співслужбовці перенесли у розташування підрозділу. Після закінчення лікування чоловік отримав неофіційне завдання від командира доставити в розташування автомобіль для військових цілей. Тож Юрій М. взяв свої речі, прихопивши й рюкзак, та поїхав додому. Наплічник з патронами чоловік залишив у несправному авто дружини, а сам поїхав до батьків, де жив деякий час.

7 лютого, зі слів чоловіка, він приїхав до будинку дружини, аби взяти авто тестя і поїхати у Сарни по справах. В авто він поклав і рюкзак. Дорогою патрульні під час перевірки авто і виявили патрони. Солдат зазначив, що не планував продавати набої, а хотів повернутися з ним на передову та використати за призначенням. Також наголосив, що жалкує про скоєне і просить не позбавляти волі.

Суд визнав чоловік винним у незаконному придбанні, носінні та зберіганні боєприпасів і призначив йому три роки позбавлення волі. Але звільнив від відбування покарання, замінивши на два роки іспитового строку.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 26 Травня 2024 07:57
Цікава відмазка, на передку так мало патронів, що їх треба катати з собою по всій Україні і привезти назад)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus