USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сосновський передав гроші японцям

15 Вересня 2011 14:30
Лучани, котрі збирали кошти для Японії, аби підтримати жертв землетрусу, зустрілись з Послом Японії в Україні – японський дипломат подякував волинянам за фінансову допомогу та співпереживання.

Нагадаємо, наприкінці березня в Луцьку відбулась акція «Луцьк – народу Японії» – на центральній площі обласного центру активісти збирали пожертви для японців, які постраждали від руйнівної природної стихії.

За твердженням організаторів заходу, лучани розуміли символічність цього кроку, але не залишилися осторонь людської біди, - повідомив у новинах 14 вересня телеканал «Нова Волинь».

Під час акції, яка тривала тиждень, зібрали 15 тисяч гривень. Люди жертвували хто скільки міг – від гривні до сотні. Долучилися і депутати Луцької міської ради, зібравши на одній із сесій 500 гривень. Вдвічі більше запропонувало об’єднання «Волинський блок».

Днями усі зібрані кошти офіційно передали посольству Японії в Україні.

«Метою заходу було не стільки матеріально допомогти Японії, тому що ми все-таки розуміємо масштаб і бюджет цієї країни, скільки привернути увагу до цієї події і показати і українцям, і японцям, що в Луцьку є люди, які небайдужі до, здавалося б, дуже далеких проблем», – розповів депутат Луцькради, голова об’єднання «Волинський блок» Антон Сосновський.

За його словами, у акції взяло участь близько 350-400 людей. Усі вони отримали відповідні сертифікати.

«Приємно, що долучилися і мої колеги-депутати: Роман Бондарук, Андрій Разумовський, які внесли і свою фінансову лепту у таку символічну благодійну допомогу, яку ми перерахували ще на початку літа Посольству Японії в Україні», – зазначив Сосновський.

Посол Японії в Україні Тадаші Ідзава під час офіційного спілкування з ініціаторами акції подякував лучанам за підтримку народу його країни, - йшлося у новинах.

Крім того, дипломат наголосив, що свої зобов’язання з постачання медичного обладнання для карет швидкої допомоги Луцька, незважаючи навіть на серйозні проблеми у його країні, японці постаралися виконати.

«На такий крок співчуття і допомоги здатні люди, які розуміють і знають, що таке біда. Ми надовго запам’ятаємо цей жест, бо він для нас не так важливий з фінансової сторони, як зі сторони співпереживання», – висловився Тадаші Ідзава.

Депутат Луцькради Роман Бондарук під час зустрічі з японськими дипломатами висловив пропозицію і надалі підтримувати тісні стосунки з Японією. Він запропонував одне з японських міст зробити містом-побратимом Луцька.

Нагадаємо, Депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук звернувся у прокуратуру, аби там перевірили чи акція, організована Сосновським, не шахрайська.

Натомість сам Сосновський заявляв, що підозри Ткачука безпідставні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Цікавий Показати IP 15 Вересня 2011 14:48
Як на мене, то досить дивна історія...
Челюсть Відпала Показати IP 15 Вересня 2011 15:31
Яке сумашедше бабло! Думаю, японці будуть в шоці!
123 Показати IP 15 Вересня 2011 15:45
нехай би краще Бондарук вніс свою лепту в повернення кредитів,яких він понабирався і не платить по них ні копійки, адже через його кредити хтось не отримує свої депозити.
Зіна Показати IP 15 Вересня 2011 16:33
Цікаво. відіслав гроші після такого великого скандалу! А якби депутати мовчали? Злодій!
джапан Показати IP 15 Вересня 2011 16:46
бридкий піар
Джек Показати IP 15 Вересня 2011 18:17
наскільки я знаю передав гроші давно, зараз просто зустріч з послом відбулася, яку декілька разів переносили. Так що шановний МЯР, ВІП, ТЄЄ думайте як с теми з їджати
Sposterigach Показати IP 15 Вересня 2011 19:51
доволі дивно! СОСницький ти де вже бабло позичив? машину знову заклав?
Я!!! Показати IP 16 Вересня 2011 03:48
Ціхо.
нисяма Показати IP 16 Вересня 2011 10:33
самураи в шоке от такого подарка
Вася Показати IP 16 Вересня 2011 18:24
Чебурашка поділився краденим)
кому_то_херовато Показати IP 16 Вересня 2011 18:42
японцям не холодно, ні жарко, а Сосновський спозорився....бідненький

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus