USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Сотні білорусів у Польщі почали підготовку до повалення Лукашенка, – The Times

19 Червня 2023 14:36
Сотні громадян Білорусі, які залишили країну після масових протестів 2020 року, нібито проходять бойову підготовку в Польщі, щоб повалити диктатора Олександра Лукашенка.

Як пише The Times, тренування проводять колишні офіцери білоруських силових структур BYPOL, які також були змушені покинути свою країну.

До цього партизани, пов’язані з BYPOL, вже провели кілька успішних операцій на території Білорусі. У лютому цього року організація взяла на себе відповідальність за підрив російського розвідувального літака А-50 в аеропорту під Мінськом за допомогою двох безпілотників. У Білорусі BYPOL визнали «екстремістською організацією».

Учасники тренувань готуються до Дня, який між собою називають «Часом X» – коли вони повернуться в Білорусь, щоб битися з режимом. На початку червня Лукашенко розповів, що в Польщі, Литві та Україні західні країни навчають «членів незаконних збройних формувань», щоб повалити його. Також він зазначив, що в самій Білорусі відзначаються спроби створення «сплячих екстремістських осередків».

Додамо, навчання армії РФ на полігонах Білорусі продовжений мінімум до 25 червня. Це стосується відразу 8 локацій, на яких росіяни розгорнули свої тренування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus