USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

У ДПСУ зафіксували збільшення кількості російських військових у Білорусі

22 Червня 2023 10:07
Держприкордонслужба України зафіксувала невелике збільшення кількості російських військових на території Білорусі, але вони не становлять загрози.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна.

«Російські військові продовжують знаходитися на території Білорусі. Але вони більш залучені до навчання, підготовки. На щастя їх кількість на цей момент невелика. Тобто ми не фіксуємо, що Росія має достатньо сил на території Білорусі для того, щоб здійснити повторне вторгнення з цього напрямку», – сказав він.

Читати ще: У Раді пропонують визнати Білорусь державою-агресором

Демченко нагадав, що на початку цього року – наприкінці минулого Держприкордонслужба повідомляла, що кількість російських військових в Білорусі становила близько 10-11 тисяч.

«На цей момент ми фіксуємо цю кількість на рівні близько 1,5 тисячі військовослужбовців. Їхня кількість за останній час збільшилася несуттєво, десь на 500 осіб. Оскільки раніше ми говорили про кількість на рівні десь 1 тисячі», – додав він.

Читати ще: Сотні білорусів у Польщі почали підготовку до повалення Лукашенка, – The Times

Зауважимо, що українські військові продовжують зміцнювати кордон на півночі нашої країни. Захисники встановили понад 8 тисяч мін в областях, що межують із РФ та Білоруссю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus