USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сотні тисяч можуть втратити роботу: Мінкульт проти карантину вихідного дня

9 Листопада 2020 20:25
Міністерство культури виступило проти введення карантину вихідного дня.

Про це заявив голова відомства Олександр Ткаченко в Telegram, передає Кореспондент.

«З огляду на те, до яких наслідків для сфери культури, креативних індустрій може привести карантин вихідного дня, Мінкультури не підтримує цю ініціативу. Сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи. Тобто мова йде про життя й існування людей», – написав Ткаченко.

Він додав, що окремим питанням є, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера культури, яка генерує від 2 до 4% ВВП.

«І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча слід пам’ятати, що в цілому аналогічні ризики і для мікробізнесу, малого та середнього бізнесу», – пояснив міністр.

У Міністерстві зазначають, що заклади культури – не епіцентр для поширення вірусу, а контролювати дотримання карантину в установах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється; розсаджування визначається; те, щоб відвідувачі були в масках і температурний скринінг – постійно відстежується; дезінфікувальні засоби завжди доступні.

«Тому закривати сферу, яка фактично є зразком для багатьох галузей у виконанні санепідемвимог МОЗ, – рішення, яке призведе до фінансових втрат у бюджеті України. Заборона на роботу у вихідні дні для установ культури і креативних індустрій призведе до зменшення й без того критичних доходів ще додатково на 50% і більше», – резюмували в Мінкульті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аШОТ Показати IP 9 Листопада 2020 21:21
Бабоси перекрили???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus