USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Сотня нагород та чемпіонство з ММА: 13-річна волинянка повернулася зі змагань в Арабських Еміратах

24 Серпня 2022 07:33
Дворазова чемпіонка світу з ММА, 13-річна борчиня Поліна Ковирнова із села Піддубці Луцького району повернулася зі змагань в Абу-Дабі, що в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Як розповіла Суспільному школярка, перед змаганнями були жорсткі тренування тричі на день: «емоції просто зашкалювали, бо це високого рівня змагання. І були сльози радості, що цю перемогу я змогла присвятити нашим захисникам ЗСУ».

До участі в чемпіонаті, каже Поліна Ковирнова, готувалася впродовж року.

Читати ще: «Перемогу присвячую воїнам»: 13-річна спортсменка з Піддубців виборола золото на Чемпіонаті світу з ММА в Абу-Дабі

«Спочатку в першому поєдинку в мене була ірландка, в другому – англійка, в третьому – українка. І у фіналі з Америки дівчинка: вона була доволі сильна. Щоб стати чемпіоном, треба багато праці вкладати, проходити через різні іспити і тоді тільки зможеш досягнути вершини», – говорить спортсменка.
Після повернення з Абу-Дабі та 18 годин у дорозі Поліна Ковирнова одразу приступила до тренувань.
Зі слів борчині, має лише рік до наступного чемпіонату світу, де теж планує виступати, проте вже у вищій ваговій категорії.

Серед здобутків юної волинянки уже сотня різноманітних нагород. Їх вже не рахує, каже дівчина, бо головне – це досвід, а не метал.
Тренуванням спортсменки із шести років займається батько Сергій Ковирнов. Торік у серпні спортсменка теж здобула золото на чемпіонаті світу з ММА, але в меншій ваговій категорії. З його слів, у Поліни – чудові фізичні задатки.

«Було видно одразу, що ця маленька дівчинка може зі мною стати і три кілометри махнути. Це ж видно, що дихалка, все, якісь є задатки фізичні. На турніку так само, не треба заставляти», – говорить Сергій Ковирнов.
Молодша сестра Поліни – восьмирічна Аліна – впродовж двох років вчиться бойових мистецтв та виступає на обласних змаганнях. Говорить: за віком ще не проходить на європейські та світові змагання.

«Я хочу стати такою сильною, як сестра, виступати на змаганнях, хочу вигравати перші місця. Треба дуже тренуватися, сильно старатися через плачі, через соплі тренуватися сильно», – каже сестра чемпіонки.
Зі слів тренера Сергія Ковирнова, з 42 країн та пів тисячі учасників Україна здобула перше командне місце на чемпіонаті з ММА, як і торік. Додає: цього року особливо відчувалася підтримка вболівальників. Українська збірна щодня на трибуні виконувала гімн полку «Азов».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus