USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Тренуються в різних видах боротьби: дві юні лучанки стали чемпіонками Європи з ММА

5 Квітня 2024 23:05
Два золота вибороли юні лучанки Поліна Ковирнова та Дарина Сакович на Чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА, який нещодавно завершився в Сербії. У підсумку збірна України здобула перше загальнокомандне місце серед 20 країн-учасниць.

Близько пів тисячі спортсменів зібрав Чемпіонат Європи серед юнаків, який три дні тривав у Бєлграді, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У віковій групі дівчат 14-15 років до 52 кілограмів не було рівних Поліні Ковирновій. Це й не дивно, адже дівчина з шести років – на змаганнях, за цей час виборола понад дві сотні медалей. Остання займе почесне місце в центрі колекції.

Як зізнається спортсменка, на чемпіонаті виконала усе, до чого готувалася і що планувала.

«У мене було три поєдинки і всі три поєдинки я хотіла закінчити достроково, тобто якимось больовим чи задушливим прийомом. Два поєдинки з трьох у мене вийшло закінчити больовим прийомом», – розповідає чемпіонка Європи з ММА Поліна Ковирнова.

Виграла всі три сутички і Дарина Сакович, яка виступала в молодшій віковій групі 12-13 років до 40 кілограмів.

«Я провела три поєдинки. Перший у мене був з українкою. Це був найважчий поєдинок, бо суперниця була сильна, але я перемогла за балами. Далі була суперниця з Литви, яку я перемогла достроково. У фінальному поєдинку я боролася зі словачкою. Її також перемогла достроково», – говорить чемпіонка Європи з ММА Дарина Сакович.

Вона додає, що останній рік був дуже активний і успішний, вдалося зібрати близько 30 медалей.

«Здобувала на чемпіонатах України, області, на змаганнях у Польщі були», – каже Дарина Сакович.

Читати ще: «Усі перемоги присвячуємо ЗСУ», – волинські спортсмени, що входять до збірної з джиу-джитсу

Як зізнаються дівчата, перемагати суперниць їм допомагає досвід кількох видів спорту, адже займаються різними єдиноборствами.

«Я виступаю в різних видах, наприклад, у вільній боротьбі, дзюдо. Кожен вид дає мені певні плюси у ММА. Вільна боротьба дає мені проходи, я їх можу робити набагато краще», – зауважує Поліна Ковирнова.

Своєму успіху дівчина завдячує батькові, який завжди мотивує до занять спортом.
Читати ще: Тренер-батько волинської чемпіонки з ММА: «Мрію відкрити клуб єдиноборств у Піддубцях». Інтерв’ю

«У шість років я віддав її на карате. Десь у сім років були перші змагання. І почалося. Дуже багато третіх місць було. Часто не потрапляла в трійку. Я розумію, що таке спорт, що їй потрібні змагання, хочу це донести й багатьом своїм учням, їхнім батькам – якщо сидіти в залі, то розвитку не буде, треба їздити на змагання. Ми виступаємо у всіх стилях. Через це у дівчат конкуренції не було на Чемпіонаті Європи. Вони легко всіх пройшли», – наголошує тренер Сергій Ковирнов.

Сьогодні багато дітей займаються різними видами боротьби. Воно й не дивно, адже хочуть уміти захистити себе і бути сильними. Це розуміють і батьки, тому радо приводять своїх дітей на спортивні секції. Сергій Ковирнов тренує спортсменів, починаючи з раннього віку, поступово додаючи фізичні навантаження.

«Нещодавно ми відкрили групу три-п’ять років. Вони тренуються по годині. Основний напрямок – пластика, акробатика. Вже з шести років починаємо потрохи вивчати борцівську техніку. Ударну техніку ми стараємося давати з десяти років», – пояснює тренер.

Вихованці Сергія Ковирнова займаються різними видами єдиноборств, тому такі успішні на змаганнях. Уже цього тижня дівчата вперше спробують свої сили в новому виді сумо, щоб урізноманітнити свою техніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus