USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Соціополіс»: у Луцьку показали полотна з життя сучасного мегаполісу. Фото

25 Вересня 2020 21:57
«Залізнична станція», «Паркові алеї», «Автобани. Знаки», «Червоні будинки», «Хмарочоси», «Стадіон «Космос», «Вечірнє місто. Сутінки» – протягом місяця лучани мають нагоду оцінити полотна київського митця, в основі творів якого – пересічна мить сучасного міста.

Презентація проєкту «Соціополіс» українського художника Андрія Блудова відбулася 25 вересня у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Керівниця науково-дослідного відділу музею Зоя Навроцька звернула увагу, що присутніх знову об’єднало так зване сучасне мистецтво.

«Чому я кажу «так зване»? Тому що сам термін «сучасне» – якийсь достатньо умовний. Сьогоднішній день уже завтра стає минулим, а так зване сучасне стає класикою. Сьогодні Андрій Блудов із Києва привіз до нас блискучу колекцію творів, які спонукають до мислення, роздумів, які будять уяву і бентежать своєю неординарністю. Цікаві формати, яскраві кольори, неймовірні світи, ніби ти потрапив усередину кадру якогось фантастичного кіно», – поділилася своїми роздумами Зоя Навроцька.
Керівна партнерка музею Леся Корсак ознайомила відвідувачів із біографією митця. Так, Андрій Блудов народився 17 березня 1962 року в місті Уссурійськ. Закінчив Київський художньо-індустріальний технікум і графічний факультет Київського державного інституту у 1990 році. Він – член Національної спілки художників України, викладач живопису в Національній академії мистецтв і архітектури, активний учасник мистецьких проєктів в Україні та за її межами, зокрема в США, Австрії, Франції, Німеччині, Швейцарії, Нідерландах, Іспанії.

«Виставкову діяльність розпочав ще у студентські роки… Його твори знаходяться як у приватних, так і в музейних колекціях в Україні та всьому світі. Художник надзвичайно багатогранний», – сказала Леся Корсак.
Як розповів сам автор, частина картин, представлених у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, прибула до Луцька з Китаю.

«Я дуже щасливий, що можу показати цей проєкт «Соціополіс», в основі якого – сучасне місто, простір сучасного міста, загалом усе, що стосується нашого сучасного життя», – зазначив Андрій Блудов.
Виставка «Соціополіс» у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків діятиме до 25 жовтня. Опісля, як анонсувала Леся Корсак, її змінить експозиція подружжя з Ужгорода Беати Корн і Віктора Мельничука. Останній, до речі, родом із Луцька.

Читайте також: Нові мистецькі лабіринти: в музеї Корсаків діє виставка творів, що лікують. Фото
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus