USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Журналісти показали іспанську віллу соратника Порошенка, якої немає в декларації. Відео

23 Квітня 2021 09:43
Співголова фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов не задекларував двоповерховий маєток в Іспанії, яким разом із дружиною він володіє із 2013 року, але каже, що проінформував НАЗК про «можливі неточності в декларації».

Про це пише Українська правда з посиланням на програму «Схеми».

Маєток Герасимова та його дружини Наталії Бухалової знаходиться у містечку Хавеа провінції Аліканте на узбережжі Середземного моря.

Його площа складає 120 квадратних метрів, ще 28 квадратних метрів займають тераси. Відповідні записи є в офіційному іспанському реєстрі прав на нерухоме майно, який отримали журналісти «Схеми».

«На першому поверсі розташовані передпокій, коридор, спальня, кухня, галерея, ванна кімната, вітальня, тераса і сходи на другий поверх. На другому поверсі – коридор, три спальні, ванна кімната та дві тераси», – вказується в довідці.

Водночас в декларації нардепа ця нерухомість відсутня.

Журналісти відзначають, що власником вілли Герасимов став у 2013 році, але жодного разу не вніс її в декларацію. З 2014 року Герасимов є депутатом Верховної Ради.

Вартість будинку, на думку журналістів, може сягати понад 10 мільйонів гривень.

«Щодо ситуації з нерухомістю, зазначеною у розслідуванні програми «Схеми», повідомляю, що за власної ініціативи у встановленому законом порядку поінформував НАЗК, направивши туди відповідне повідомлення про можливі неточності у декларації, про які мені, на жаль, стало відомо вже після завершення терміну декларування за 2020 рік», – розповів Герасимов.
Нардеп сподівається, що НАЗК та інші компетентні органи «об’єктивно, без подвійних стандартів розберуться з цим питанням, так само як це сталося у випадку, коли про неточності у декларуванні повідомив Володимир Зеленський». Йдеться про випадок, коли президент не вказав у декларації дохід у 5 мільйонів гривень.

Кримінальна відповідальність за внесення неправдивих відомостей у декларації наразі відсутня. Законопроєкт, який нардепи ухвалили у першому читанні і який має відновити покарання за брехню в декларації, передбачає покарання у вигляді штрафу, громадських робіт або позбавлення права обіймати певні посади. У окремих випадках може загрожувати обмеження волі на термін до двох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ага Показати IP 23 Квітня 2021 09:51
Випадково забув! якби ж то вона була одна! а хто іх там рахує -одною більше .одною менше....
911 Показати IP 23 Квітня 2021 09:52
кастрація єдиний механізм боротьби з олігархами.
Анонім Показати IP 23 Квітня 2021 11:37
та недопускати тих олігархів до влади. у них інтереси свої а не держави. бідний забув про своє багатство де і що ще є..
Анонім Показати IP 23 Квітня 2021 11:46
Жилища народного депутата Шахова, борющегося за нищих шахтёров. Несколько домов под Киевом, 8 квартир в элитном доме на Печерске, 27(!) земельных участков, 30 паркомест, еще половина многоэтажного дома в Киеве... Бороться за нищих шахтеров очень выгодно.
Анонім Показати IP 23 Квітня 2021 12:00
в бідній країні європи найбагатші депутати у нас
Анонім Показати IP 23 Квітня 2021 13:58
Тю, ну забыл просто человек, заработался, замотался. С кем не бывает. Вы ж поймите, Герасимов ночами не спит, не ест, может даже не пьет. Сутками напролет, бедняга, работает и думает, как бы народу простому лучше жилось, а вы клеймите его. А еще ж и от Путина страну надо защищать, а это может только ЕС и Порошенко сделать, и никто другой. Об этом также надо поведать украинцам на всех эфирах. Вот и не внес в декларацию свою виллу в Испании.
Бульба Показати IP 23 Квітня 2021 16:15
Я невiрю, це рука кремля...
Анонім Показати IP 23 Квітня 2021 17:52
Тільки поро та його ср*колизи це падріоти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus