USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Спочатку 67 га, потім ще 36: на Горохівщині Держгеокадастр продовжує «дерибанити» землю. Уточнено

10 Жовтня 2019 17:44
На Горохівщині черговий земельний скандал: за декілька днів після того, як Держгеокадастр віддав в приватні руки 67 гектарів людських паїв, ця ж структура погоджує виділення ще 36 гектарів земель запасу цієї сільради на підставних осіб.

Оновлено 11.10.2019: в першочерговій версії публікації вказувалось, що видача земельних ділянок відбулась без погодження з сільською радою. Ця інформація недостовірна і не відповідає дійсності, відповідне погодження щодо надання ділянок надала виконувач обов'язків сільського голови Л. Мороз.

В селі Рачин Горохівського району 67 гектарів землі спочатку самовільно засіяли соняшниками. А згодом геокадастр розпаював поле на ділянки по два гектара і таким чином уся земля без відома місцевої громади фактично опинилася у приватних руках. Люди забили на сполох, адже у їхньому населеному пункті черга на землю чималенька. Тим часом місцевим геокадастр відмовляє.

Селяни вважають такі дії геокадастру аферою. З приводу цього звернулися до правоохоронців. Просять допомоги і у місцевої влади.

18 вересня на сесії Горохівської районної ради місцеві жителі скаржились на свавілля Держгеокадастру. На цьому ж засіданні заступник начальника Держгеокадастру Волині Олена Ланевич виправдовувала свої дії, а вже 20 вересня особисто підписала 18 наказів на виділення землі. Відповідне погодження надала виконувач обов'язків сільського голови Л. Мороз.
На 18 підставних осіб оформили по 2 гектари, які згодом передають в одні руки. Зокрема, це не місцеві громадяни Карп'як В.М., Карп'як Л.В., Карп'як Є.В., Карп'як В.М., Степанюк В.С., Степанюк В.В., Степанюк О.В., Степанюк А.С., Степанюк О.П., Бобик Є.П., Бобик А.С., Мороз Р.Р., Коцюга П.П., Ренда М.І., Кравчук Б.Я., Сулімовська С.І., Стома І.Я., Русь М.А.

Інформаційне агентство Волинські Новини отримало копії відповідних наказів за підписом Олени Ланевич.
За станом на 10 жовтня 18 проектів про виділення по 2 га знаходяться на етапі проходження державної експертизи землевпорядної документації.

Нагадаємо, зловживання Олени Ланевич під час її перебування на посаді заступника начальника ГУ Держгеокадастру області викривали землевпорядники. Так, йшлося про її причетність до роздачі земель на підставних атовців. Аналогічні звинувачення висували і екс-очільнику Держгеокадастру на Волині Василю Василенку, якого депутати Волиньради вимагали звільнити з займаної посади за «дерибан» землі та численні зловживання.

Зрештою, посадовицю звільнили з займаної посади, проте вона поновилась через суд і у вересні 2019 року приступила до виконання обов'язків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Лучеськ Показати IP 10 Жовтня 2019 18:26
Ланевич молодець. Даремно поновилась на посаді?
Волиняка Показати IP 10 Жовтня 2019 18:58
Та ви бачили прізвища? По 10 га в одну сім'ю, а людям і по 6 соток роками не світить!!!! На що дивиться нова влада!!! Що то за Ланевич? Гнати її!!!
Петя Показати IP 10 Жовтня 2019 19:00
Сільська рада все погодила !!!!!заказна стаття
Вася до Петя Показати IP 10 Жовтня 2019 20:43
Хочете сказати, що рішенням сесії депутати сільської ради погодили віддати ОСТанній резерв громади, і це на порозі передачі розпорядження землями місцевим громадам? І що передадуть?Землі Степанюків і Карпюків! Це кримінал, розкрадання державних територій у великих розмірах!
Теорія відносносноті Показати IP 10 Жовтня 2019 19:16
Карп'як Л.В. та Карп'як В.М. стовідсоткове співпадіння з директором Луцького ЦНАПу та її чоловіком.
Я не я Показати IP 10 Жовтня 2019 19:19
"Петя" - це Лєна?
До "Я не я" Показати IP 10 Жовтня 2019 19:20
Правопис точно її.
Вася Показати IP 10 Жовтня 2019 21:19
А, хто показав Леневич ці землі? Виникає питання ? чи це не рука когось з місцевих?????
Боря до Вася Показати IP 10 Жовтня 2019 22:40
Місцеві за бортом.В темі тільки Рубаха, Горохівський начальник райзему, він і скидає інфу.Прихвостень ланевич і Полякова!
Прав Показати IP 10 Жовтня 2019 21:49
Лена рулить....
Вася Показати IP 11 Жовтня 2019 08:12
І, що буде дальше? Які землі, та яке село наступне буде "деребанитись"?
Вася Показати IP 11 Жовтня 2019 08:14
Активісти Ви де???? Чи іншим зайняті?!!!!!!!!!
Дід Залізняк Показати IP 11 Жовтня 2019 11:28
Суспільство подивиться як зреагує нова влада та нові правоохоронні органи
Закон Показати IP 11 Жовтня 2019 12:46
Скажіть, будь ласка, який саме порушили закон? По-перше, землі знаходяться не на території Рачинської сільської ради, як про це всі говорять. По-друге, кожен громадянин має право приватизувати до 2 га землі. То в чому проблема. Вам хто не дає??? Є закон, ходить і добивайтесь, то і вам дадуть. Не пишіть того, чого не знаєте. Видумують хто як захоче.
Людина до Закон Показати IP 11 Жовтня 2019 14:09
Анатолій Юрійович?Поляков вийди з ролі
Я знаю Показати IP 11 Жовтня 2019 12:54
Мороз Р.Р. та Русь М.А. це во голови Рачинської сільської ради та землевпорядник, отримали по 2 га, за те,що без відома громади та депутатів підробили погодження, це ж злочинне угрупування, чому не реагують правоохоронні органи!
До "я знаю" Показати IP 11 Жовтня 2019 13:11
А ви бачили, що їх підробляли? З вами можна судитись за моральну шкоду. За все те, що ви на людей наговорили. Ніколи нікому не відмовили і допомагали кому потрібно. Але в наш час людям добра робити не можна. А яка різниця чи цілими сім'ями приватизовують чи ні? Кожен має право на це, чи то один в сім' ї чи ціла сім'я. Звичайно, що будуть бунтуватися такі, бо всі ті, що бунтуються самі нічого не мають, бо робити не хочуть і комусь мішають. Якби то були якісь злодії, то те все зробили б так, щоб ви і не знали. А то значить люди нормальні, в яких своє відбирають. Бо закони попишуть наші керівники, а виконувати не хочуть.
Вася до До "я знаю" Показати IP 11 Жовтня 2019 13:38
Ми все знаємо, і як землю отримати теж знаємо,такси ваші знаємо, що не всім по карману, і хто має право, а свою невинуватість будете розповідати людям і в суді.
До "Вася' Показати IP 11 Жовтня 2019 14:08
А я така сама людина, як і всі, просто знаю трошки ситуацію зі сторони. А по поводу такси на це все, то то дійсно проблема, за яку ніхто не писав, як тепер. Бо за все з людей деруть посадовці. В наш час якщо хочеш, щоб тобі по закону втділили, те на що ти можеш претендувати потрібно або заплатити, або надаїдати їм добре. Тоді можна чогось добитись. Але ж не всі хочуть добиватись свого, думають що саме прийде.
Роздум Показати IP 12 Жовтня 2019 22:02
Читаю всі коментарі. І думаю, які ви люди наївні. Те, що роблять і мають ті, посадовці, які заварили цю всю колотнечу, обкрадають нас всіх з вами простих людей. Але їм люди не догодили, то вони хочуть щось доказати. Не буду прізвищ називати. Бо для інших, то не важливо. Бо ті посадовці так роблять, щоб комусь не дати, а краще потім тихенько собі підгребти. Там при владі сидять такі люди, які думають тільки про себе, і йдуть туди не для того, щоб нам допомагати, а для своєї вигоди. Повірте, якби то було все по блату, то і ніхто б не знав про це. Я не маю приватизованої ділянки, то я ж не буду комусь мішати отримати її. Люли добились цього. Вже кілька років йде від початку цієї справи. А ви говорите "кілька тижнів". Але ж мало хто буде стільки часу цим займатись, і комусь не дають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus