USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Землі під замком, кладовище, озера: вимагають припинити «дерибан» Держгеокадастру

7 Вересня 2017 11:34
Держгеокадастр на Волині через корупційні схеми «дерибанить» землі на десятки мільйонів доларів, фактично крадучи її в селян. В той же час, керівництво відомства усуває конкурентів з ринку надання супутніх послуг, «завівши» туди власні фірми зі Львова.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волиньради 7 вересня.

Заступник голови Асоціації землевпорядників Волині Світлана Шеремета розповіла, що Держгеокадастр Волині, на чолі з його керівниками Василем Василенком та Анатолієм Поляковим монополізували становище на ринку надання послуг, лобіюючи інтереси власних та підконтрольних їм фірм, в рази завищуючи ціни для населення.

Зокрема, йдеться про ТзОВ «Захід Землепроект», ПП «Фірма Сомгіз» та ТзОВ «Азимут-плюс» та інші фірми, зареєстровані в Львові. Відтак конкурентів позбавили права виготовляти проектні документи та масово анулюють сертифікати.

Держгеокадастр, зі слів Світлани Шеремети, не погоджує з громадою сіл видачу земель. Селянам, які роками користуються землею, її видати відмовляються, натомість, «дерибанять» та продають потрібним людям.

«Невеликі приклади: 300 гектарів на підставних осіб віддали в Маневицькому районі. 154 гектари в Журавичах особливо цінних земель. 26 гектарів біля озера Святе. За 300 метрів від замку «Любарт» роздерибанили землі на майже 2 мільйони доларів!» - каже пані Шеремета та додає, що Держгеокадастр на чолі з Василенком та Поляковим не гребує навіть кладовищами.
Світлана Шеремета
Світлана Шеремета
Зокрема в одному з сіл громаді вдалось відстояти землі, які по схемі планування були відведені під кладовище. Натомість, ці землі Держгеокадастр Волині хотів виділити з метою продажу.

Також Світлана Шеремета зазначила, що Держгеокадастр на Волині розпоряджається землями водно-болотяного фонду, хоча по закону не має права цього робити.

Тому Світлана Шеремета спільно зі Спілкою воїнів АТО Волині закликали облраду звернутись до НАБУ, САП, Мінагрополітики, Держгеокадастру України, та Антимонопольного комітету України з метою припинити свавілля Василенка, Полякова та інших посадових осіб Держгеокадастру Волині.

Голова Волинської облради Ігор Палиця зазначив, що відповідні органи знають про всі ці крадіжки та зловживання, проте реакції на це – нуль.

«Жінка першого заступника нашого прокурора – це начальниця юридичного управління Держгеокадастру. Ніби ви не знаєте, що це все робиться спільно з прокуратурою? Що має статись, щоб ви (правоохоронці, - ВН) стали на захист інтересів області?!» - емоційно заявив Ігор Палиця.

Очільник Спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович каже, що земельний дерибан Полякова і Василенка стосується не лише бійців АТО, яким надходять відмови на виділення землі, але й всіх волинян. Натомість, перший заступник очільника Держгеокадастру Поляков, який зараз виконує повноваження голови відомства, радить бійцям АТО «іти судитись, бо в нього така позиція». Це обурює тих, хто ризикуючи життям, захищав Україну на фронті.

«А що, якби хлопці підвісили його за ногу з четвертого поверху? А далі «долетиш – добре, зможеш – іди судись», – каже Олександр Серватович зазначаючи, що АТОвці спілкуються з чиновниками адекватно та в межах законодавства, проте є й такі, хто налаштовані більш радикально, та готові поговорити з Поляковим «по-іншому».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
9999 Показати IP 7 Вересня 2017 13:44
А далі «долетиш – добре, зможеш вижити – іди судись»ТАК ТРЕБА І ЗРОБИТИ!!!!!!!!!!!!!!
1 Показати IP 7 Вересня 2017 14:22
А про лєну з каменя чого мовчите? Чи про секретарку яка керує
Василь Показати IP 7 Вересня 2017 17:38
Ланевич Лєна більше Василенка керує
Не можна так Показати IP 7 Вересня 2017 21:47
Чому волинська влада споглядає на це земельне свавілля. Всі бачать і мовчать, а тим часом обл.прокурор з підстилкою рулять
7722 Показати IP 7 Вересня 2017 22:34
А чому ця "активістка" не розкаже, що вона безпосередньо розробляла документації, і видно не зійшлася в ціні питання. Тому що вже дуже любить гроші, яких їй завжди бракує і здатна на багато яких " активних" дій.
Всі до 7722 Показати IP 7 Вересня 2017 23:29
Кому саме розробляла і з ким не зійшлися інтереси і гроші з Держгеокадастру ну розкажіть адже замовником виступає не Ланевич чи я помиляюся ! От ви і самі видали свого шефа адже вона роздає масиви з проектами і сама в долі .
Генерал до Всі Показати IP 9 Вересня 2017 14:04
Дійсно, Ланевич ще ніхто не шукав?Певно вже утікла з коштами, які наторгувала на землі державній. Але правда є на світі, і не такі "держслужбовці" і слуги народу відповідали за скоєне
Земельники Показати IP 9 Вересня 2017 02:03
Ланевич роздає і проекти і масиви, і усе за немалі відкати. Хто не платить, роботи не має. Працюють лише Львівські і Суходольський, бо не лише носить відкати, а ще й своїх здає.
Ахмед Показати IP 9 Вересня 2017 02:05
Вот поведайте люди миру красному как Ланевич грохнувшись в обморок и не ответив ни на один вопрос на гос комиссии стала замом Василенка? А как люди не имеющие образования в ДЗК экспертизу проводят? Или какой нужно быть секретаршей, чтобы сталь начальницей ДЗК Луцкого района не имея образования по землеустройству?
Грамотiй Показати IP 9 Вересня 2017 11:50
Шановний Ахмед не путайте ДЗК з Держгеокадастром. ДЗК нормальна фiрма.
Волинянин Показати IP 9 Вересня 2017 17:37
Ну да. Як Маркевич чесно працював то його звільнили з Луцького району, бо не вгодив львівським заробітчанам. Збивав їм всю малину. От і поставили секретаршу. Виведе район в передовики
Правда Показати IP 10 Вересня 2017 15:17
Камінь каширська любить бабосики американські, гривні не несіть
якось так Показати IP 21 Листопада 2017 18:26
Цікаво читати коментарі людей "які все знають"... - хто де як працює, що робить скільки бере, кому носить, і так далі, але це всього лиш балачки і пусті слова вічно невдоволених своїм матеріальним, соціальним становищем, бо по-іншому не можна висловитися. У ВАС є докази, факти цих всіх злочинів, отримання хабарів чи ще чогось по суті питання??? Якщо не можете навести факти то ВИ пусте місце і слова ваші такі ж.... Це типу я знаю як в державі зробити все правильно(всі хто при владі хабарники, хапуги та злочинці), а сам сидить на дивані "клювом" тільки клацає, а робити нічого не хоче, на жаль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus