USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Землевпорядниця, яка викривала земельні схеми Василенка, прокоментувала закиди ГО

21 Листопада 2017 14:07
Світлана Шеремета є однією з тих, хто протягом тривалого часу викриває земельні махінації управління Держгеокадастру у Волинській області та його очільника Василя Василенка зокрема. Так, на одній із сесій обласної ради, вона розповіла, що Держгеокадастр Волині, на чолі з його керівниками Василем Василенком та Анатолієм Поляковим, повністю монополізували становище на ринку надання послуг, лобіюючи інтереси власних та підконтрольних їм фірм, в рази завищуючи ціни для населення.

Хто і навіщо поливає брудом у ЗМІ заступницю голови Асоціації землевпорядників Волині Світлану Шеремету, з'ясовували журналісти Під прицілом.

За згоди Василя Василенка віддали більше сотні гектарів селянський земель у чужі руки. Зокрема, йдеться про ТзОВ «Захід Землепроект», ПП «Фірма Сомгіз» та ТзОВ «Азимут-плюс» та інші фірми, зареєстровані у Львові. Відтак конкурентів позбавили права виготовляти проектну документацію та масово анульовували сертифікати.

Після того, як депутати звернулись до міністра з проханням звільнити корумпованого чиновника, його позбавили посади. Проте знайшлися послідовники його «світлої справи», які і далі дерибанять недешеву землю.

20 листопада інтернет-видання ВолиньPost опублікувало матеріал із назвою: «На Волині в атовців претензії до землевпорядника. Кажуть, працювала довго і неякісно».

В статті йдеться про те, що заступник голови Асоціації землевпорядників Волині Світлана Шеремета затягувала роботу із виготовленням технічної документації на земельні ділянки для атовців та ще й «здерла» з них 19 тисяч гривень, що нібито вдвічі перевищує середню вартість таких робіт по області.

І все б нічого, але журналістів видання «Під прицілом» у цій ситуації зацікавило два моменти: по-перше, чому лист був опублікований саме на сайті Держгеокадастру, бо як правило такі листи публікуються на інформаційних сайтах, а по-друге, нам ніколи раніше не доводилось чути про ГО «Всеукраїнську спілку учасників бойових дій в АТО «Побратими України». Аби розібратися в ситуації ми вирішили звернулися за коментарем до самої Світлани Шеремети.

Як виявляється, усе насправді далеко не так, як його малюють «ляльководи», а управління Держгеокадастру у Волинській області і далі продовжує брудні земельні махінації.

«Голова цієї спілки Юрій Степанюк співпрацював з Оленою Ланевич, що була на Волині «смотрящою» за цією схемою, зараз вона, як і Василь Василенко вже звільнена. У них були спільні бізнесові проекти для роздачі земель на підставних атовців. Зараз вони роблять свою брудну справу проти мене, бо я неодноразово заявляла про свою державницьку позицію», - обурюється Світлана Шеремета.

Виявляється, що ці люди вже отримали право власності на земельні ділянки за ціною у 1200 гривень, яка була рекомендована Держгеокадастром. Цікаво, що за термінами вся необхідна документація була виготовлена за півроку, коли інші атовці роками не можуть отримати гарантованої державою землі.

Тепер стає зрозуміло звідки «дує вітер». Підтвердив замовність і заангажованість таких матеріалів і очільник ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

«Це брудні ігри управління Держгеокадастру Волині проти Світлани Шеремети, бо вона неодноразово виводила на «чисту воду» Андрія Полякова (заступник голови Держгеокадастру у Волинській області). Ота спілка не волинська, а всеукраїнська, є там хтось у Володимирі і його руками оце все роблять», – розповів Олександр Серватович.

Нагадаємо, що Світлану Шеремету і інших представників землевпорядних організацій не пускали і на «таємні» наради голови ОДА Володимира Гунчика і очільників Держгеокадастру, а саме вона як «кістка в горлі», яка заважає волинському дерибану. То ж, очевидно, що саме в такий низький спосіб опоненти намагаються звести з нею рахунки – підриваючи і її імідж та безпідставно виливаючи брудом.

Зазначимо, що подібні публікації з’явилася і на інших виданнях, зокрема Район.Любомль.

Петро Сосницький
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
знаю Показати IP 21 Листопада 2017 15:16
оприлюдніть скільки землі взяв через атошників депутат діброва, він кришував василенка, адже обоє з володимира!!!!!!!
я до знаю до знаю Показати IP 21 Листопада 2017 16:30
Згоден, Степанюк теж з Володимира, мабуть вони одна банда!!!!!!
1 до знаю Показати IP 22 Листопада 2017 09:47
Запитайтесь в Серватовича, може він знає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus