USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чемпіонка з Луцька – про карантин, підготовку до Кубка світу і випічку

20 Червня 2020 09:00
Дворазова чемпіонка Європи з маунтінбайку, призерка чемпіонатів світу та учасниця двох Олімпійських ігор, лучанка Яна Беломоіна із березня перебуває у Словенії, куди приїхала ще перед карантином, аби взяти участь у гонках.

Про свої тренування, очікування старту спортивного сезону та карантинні відкриття вона розповіла Суспільному.

«Кордони позакривали, тому ми залишилися тут (у Словенії) і дотримувалися карантину. Я мала змогу виїжджати на дорогу, гарно тренуватися, тож тримаю себе в формі і чекаю, що зовсім скоро розпочнуться змагання», – сказала велосипедистка і нагадала, що, попри те, що Олімпіаду в Токіо перенесли на 2021 рік, 5 вересня заплановано старт першого етапу Кубка світу, а в жовтні – Чемпіонат світу.

Читайте також: Спортсменка з Луцька самоізолювалася в Словенії

«У планах – чотири етапи Кубка світу у вересні і Чемпіонат світу в жовтні. Зазвичай, кожного року проходять п’ять-шість етапів Кубка світу, а сезон закінчується у вересні. Цього року все змістили. Надіємося, що все відбудеться, хоча два тижні тому з’явилася інформація про те, що один етап Кубка світу, який мав пройти в Італії, відмінено. Тому очікуємо на чотири відповідальних старти і Чемпіонат світу», – розказала Яна Беломоіна і пригадала, що останню гонку в березні, на старті змагань, виграла, тож має мотивацію боротися далі.
Велосипедистка розказала теж про свої травми та тяжкий період відновлення: «У кінці 2017 року, який був, можна сказати, найуспішнішим у моїй кар’єрі, я впала і зламала стегнову кістку. Мені ставили пластину. Два роки були дуже складними, тому що до зняття пластини я не могла достатньо працювати над своїми силовими якостями. Так, зимою ми багато працюємо в залі, а мені доводилося пропускати тренування… Я була дуже задоволена зійти на п’єдестал після травми, хоча лікарі говорили мені, що до інтенсивних тренувань, гонок я зможу повернутися лише через шість місяців. А на сьомий місяць я вже вийшла на п’єдестал Кубка світу… Ще одну травму отримала у 2018 році – я впала на змаганнях і зламала руку. Мені також ставили пластину. Однак морально мене це не зламало, тому що я вже пережила серйознішу травму. До того ж рука – це не нога, крутити педалі можна».

Яна Беломоіна додала, що епідемія коронавірусу дала їй можливість зрозуміти, що є важливіші речі за спорт – це життя та здоров’я близьких. «Цей рік – можливість найкраще підготуватися до Олімпійських ігор, пропрацювати свої слабкі сторони. Мотивація не пропала, адже є над чим працювати», – сказала чемпіонка.

Спортсменка поділилася, що на карантині також почала практикувати йогу й пекти. «У вільний час, між тренуваннями, я вивчаю йогу і займаюся випічкою», – сказала Яна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus