USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спортивні студентки змагаються за Кубок ректора СНУ з волейболу

11 Березня 2020 08:44
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки 10 березня стартувало цікаве спортивне дійство – Кубок ректора з волейболу серед жіночих студентських команд.

У змаганнях беруть участь студентки денної форми навчання, загалом 12 команд із різних факультетів. Триватимуть ігри до 17 березня.

Змагання присвячені 50-річчю факультету фізичної культури, спорту та здоров’я. Турнір відбувається за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомили у пресслужбі Фонду.

Ректор СНУ Анатолій Цьось вважає подібні спортивні заходи вкрай важливими, а популяризацію масового спорту – одним зі своїх завдань.
«Поряд із патріотичним вихованням, із підготовкою фахівців високої кваліфікації, поряд з якістю освіти велику увагу слід приділяти і спорту. Адже спорт – це не просто змагання, перемоги і поразки, це позитивні емоції, добрий настрій, здоров’я, – наголошує очільник вишу. – Масовий спорт навіть цінніший за спорт високих досягнень. Ми звикли розглядати спорт як вияв максимальних можливостей людини, як престиж країни, як задоволення амбіцій. Все це так. Але з точки зору здоров’я важливіше значення має саме масовий спорт».
До слова, Анатолій Цьось, який і сам закінчив фізкультурний факультет, а донедавна був його деканом, у молодості займався гандболом. Нині ж перевагу надає сплавам на каяках і скандинавській ходьбі.

Крім того, ректор СНУ наголошує на важливості співпраці університету із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Це наш стратегічний партнер. І нам дуже приємно, що ці змагання відбуваються саме за сприяння Фонду. Ця співпраця буде поглиблюватися», – зауважив він.
Заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода додає, що співпрацювати з університетом та студентством – велика приємність для команди Фонду. Саме тому у Фонді радо відгукнуться на цікаві пропозиції та ініціативи викладачів і студентів.

«Важливим є той факт, що ці змагання є стартом співпраці Фонду з університетом. Раніше змагань такого рівня в університеті не проводилося. Тому цей захід стане гарним початком нової великої співпраці у різних напрямках, не лишень у спорті, – зазначає представниця Фонду. – Університет має багато можливостей для розвитку. Та все залежить від активності й ініціативності колективу та студентської спільноти. Ми ж своєю чергою завжди готові долучатися до вартісних проектів та підтримувати гарні починання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Камінь Показати IP 11 Березня 2020 18:22
молодці. відновлюйте спорт, бо молодь має думати про генофонд, а не шкідливі звички

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus