USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Справа «Роттердам+»: суд дозволив підозрюваному вийти під заставу в 10 млн

14 Серпня 2019 22:10
Сьогодні суд обрав запобіжний захід у вигляді 10 млн гривень застави з покладенням певних процесуальних обов’язків чинному працівнику ДТЕК, який є одним з підозрюваних у так званій справі «Роттердам+».

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу САП.

«Питання щодо оскарження запобіжного заходу у вигляді 10 млн гривень застави з покладенням певних процесуальних обов’язків, який було обрано 14 серпня ще одному підозрюваному у справі, а саме чинному працівнику ДТЕК, буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду. Оскільки до отримання повного тексту ухвали неможливо визначити які ризики, а також інші обставини суд прийняв чи не прийняв до уваги», - йдеться у повідомленні.

У САП також нагадали, що раніше суд обрав запобіжні заходи ще двом фігурантам справи «Роттердам+».

Так, колишньому начальнику управління енергоринку НКРЕКП та чинному директору ДП «Оператор ринку», який у період запровадження «Роттердам+» був членом НКРЕКП, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі майже 2 млн гривень, а колишньому начальнику управління енергоринку НКРЕКП - у вигляді застави у розмірі майже 2 млн гривень з покладенням певних процесуальних обов’язків.

Зазначається, що прокурорами САП оскаржено обрані запобіжні заходи до суду апеляційної інстанції. Прокурори наполягають на обранні ексначальнику управління енергоринку НКРЕКП запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн гривень, а чинному директору ДП «Оператор ринку» - у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 50 млн гривень.

Як повідомлялося, 8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано збитків на суму 18, 87 мільярдів гривень.

За даними НАБУ, йдеться про екс-голову НКРЕКП, чинного директора ДП «Оператор ринку» (який на момент запровадження «Роттердам+» був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи.

Дії всіх шести осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («зловживання службовим становищем»), а представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

За словами керівника САП Назара Холодницкого, інших фігурантів справи не затримано через те, що вони перебувають за межами України. «Щодо них розпочато нормальний кримінальний процес. Тобто їм оголошено, залишено підозри, їх викликано до детективів (НАБУ) на вівторок та середу, там різні дати. У випадку їхньої неявки, вже будуть вживатись заходи для їхнього розшуку», - додав керівник САП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мало Показати IP 15 Серпня 2019 06:21
Хіба щоденно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus