USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справа «Роттердам+»: підозрюваному призначили заставу у 25 разів меншу, ніж просила САП

9 Серпня 2019 21:09
Солом’янський суд Києва обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі про скандальну формулу «Роттердам+», екс-члену НКРКЕП Володимиру Євдокимову у вигляді тримання під вартою із можливістю застави у 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, передає УНІАН.

При цьому, прокурори САП вимагали призначити заставу у 25 разів більшу: 50 мільйонів гривень.

Рішення ухвалила суддя Солом’янського суду Марія Зелінська.

8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано збитків на суму 18, 87 мільярдів гривень.

За даними НАБУ, йдеться про ексголову НКРЕКП, чинного директора ДП «Оператор ринку» (який на момент запровадження «Роттердам+» був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи – ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи.

Дії всіх шести осіб кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («зловживання службовим становищем»), а представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

За словами керівника САП Назара Холодницького, інші фігуранти справи не затримані через те, що перебувають за межами України.

«Щодо них розпочато нормальний кримінальний процес. Тобто їм оголошено, залишено підозри, їх викликано до детективів (НАБУ) на вівторок та середу, там різні дати. У випадку їхньої неявки, вже будуть вживатись заходи для їхнього розшуку», – додав керівник САП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus