USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справа розстрілів на Майдані: у Генпрокуратурі назвали імена 10 фігурантів

17 Листопада 2021 17:05
Офіс Генерального прокурора розкрив імена підозрюваних у справі Майдану, яких звинувачують в придушенні акцій протесту, що призвело до жертв серед мітингувальників.

Про це під час брифінгу повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає кореспондент УНН.

«Зазвичай, на брифінгах я імена не називаю, але не сьогодні. Це третій президент України Віктор Янукович, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, заступник голови МВС Віктор Ратушняк, начальник УМВС у Києві та Київській області Валерій Мазан, командувач Внутрішніх військ МВС Сергій Шуляк, командир «Беркуту» в Києві Сергій Кусюк, начальник міліції громадської безпеки у Києві Петро Федчук, міністр оборони України Павло Лебедєв, голова СБУ Олександр Якименко, заступник голови СБУ Володимир Тоцький», – повідомила Венедіктова.

Зокрема, Генпрокурор, розповідаючи про дані слідства, відзначила, що підозрювані вдалися до придушення акції протесту з метою утримання влади.

«10 високопосадовців обґрунтовано підозрюються в незаконному перешкоджанні організації та проведенню мітингів, застосуванні фізичного насилля та у складі організованої групи, в організації перевищення влади та службових повноважень службовими особами, що супроводжувалася насильством із застосуванням зброї та спеціальних засобів, в організації умисних вбивств, способом небезпечним для життя багатьох осіб в складі організованої групи...» – відзначила Венедіктова.

Їхні дії, вказала Венедіктова, говорячи про дані слідства, призвели до масових жертв серед мітингувальників. Вбито 67 учасників акції, 13 правоохоронців. Постраждали 877 цивільних та 132 працівники правоохоронних органів.

Також сьогодні стало відомо, що досудове розслідування стосовно колишнього Президента України Віктора Януковича та 9 високопосадовців у справі про організацію 18-20 лютого 2014 року силової протидії учасникам Майдану у центрі Києва завершено.

До слова, колишній президент Янукович – фігурант декількох справ. В одній з них вже є вирок: у справі про державну зраду – 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України. Вирок оскаржили.

Також він фігурує у справі про узурпацію влади та у справі Межигір’я.

На початку листопада Януковичу повідомили про підозру як очільнику організованої злочинної групи. Її учасники підозрюються у злочинах під час Революції Гідності.

Як ми писали, Печерський районний суд міста Києва заочно арештував колишніх міністра внутрішніх справ та його заступника у справі Майдану щодо організації поставки в Україну російських гранат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ото новина Показати IP 17 Листопада 2021 17:23
Ото сенсація
Всезнайко Показати IP 17 Листопада 2021 17:25
Але брехло. А Парубій, пашинський, Порошенко, отой Володя зі Львова, і т.д.?
Анонім до Всезнайко Показати IP 17 Листопада 2021 22:12
Панасюк Володя?
Аут Показати IP 17 Листопада 2021 17:28
Як так шо Порошенка немає? Це сенсація!
слепая Фемида Показати IP 17 Листопада 2021 17:42
а что про винтовку Пашинского, рассказы Парасюка, вынос оружия из гостиницы Днепр? Какая роль Порошенко или Левочкина, прочих? И главное: почему расстрелы и все главное рубилово началось после подписанного Януковичем соглашения с оппозицией: Яценюком, Кличко, Тягнибок и проч.? Пофамильно выяснены стрелявшие на майдане с обоих сторон?
Анонім до слепая Фемида Показати IP 17 Листопада 2021 18:00
Беркут в криму, основних фігурантів обміняли в мацкву, на наших полонених хлопців. Тут все ясно, як білий день.
Дідо Показати IP 17 Листопада 2021 19:19
Кличко, Пашинський, Порошенко та інші не винні?
Євросоюз Показати IP 17 Листопада 2021 20:38
Палубій безязикий і парасюк заслинений не винуваті?
Ісса Ндойє Показати IP 17 Листопада 2021 21:54
Висновок один: гнила державна влада не змогла впоратися з переворотом. Результат: Схід країни у вогні, Криму немає, пенсіонери біля сміттевих баків ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus