USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США готові передати Україні фрегати Oliver Hazard Perry

18 Жовтня 2018 21:40
США запропонували Україні передати військові фрегати типу Oliver Hazard Perry в межах військово-технічної допомоги. Про це theБабелю повідомив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко.

«З пропозицією передати кораблі Україні до нас звернулося посольство США, я тільки вчора отримав листа. Але ми поки не прийняли рішення, треба все прораховувати — по підготовці екіпажів, у скільки обійдеться їх експлуатація, ремонт», — зазначив він.

Воронченко додав, що Україні потрібна така допомога, оскільки «захист у морі нам треба закривати». Однак фрегати підійдуть для використання в Чорному морі, але в Азовському їх використовувати не можна через велике осідання.

Фрегати типу Oliver Hazard Perry будувалися протягом 1975—2004 років. Крім США, вони знаходяться на озброєнні флотів Туреччини, Тайваню, Австралії, Іспанії, Єгипту, Польщі, Бахрейну, Пакистану. Вони можуть бути озброєні 76-мм артилерійськими установками, 20-мм зенітними артилерійськими установками та торпедними апаратами.

У вересні президент США Дональд Трамп підписав бюджет Пентагону на 2019 рік, який передбачає збільшення допомоги Україні на потреби безпеки до $250 млн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан (Крымчанин) Показати IP 18 Жовтня 2018 22:44
Для довідки (Вікіпедія) - "Фрегаты типа «Перри» стали вторыми в ВМФ США серийными кораблями с газотурбинной силовой установкой. Серия из 51 корабля была построена в период с 1977 по 1989 год". Старьё.
вова до Степан (Крымчанин) Показати IP 18 Жовтня 2018 23:40
Вот Адмирал Кузнецов - моща, да , крутая посудина.
Игорь Показати IP 19 Жовтня 2018 23:41
Корабль вполне себе на уровне, используется во многих странах мира, например Испании. Одно "НО" без RGM-84 «Гарпун» неинтересен. В нулевых американцы сняли со своих фрегатов эти противокорабельные ракеты. Если при передачи их поставят обратно, то фрегат окажется полезным для флота. Если нет, то будет еще одна бесполезная артиллерийская баржа для разгона браконьеров как "Гетьман Сагайдачный", москитные Гюрзы и т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus